Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λαϊκό από τη Θετική Φωνή (εικόνες)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Λαϊκού Νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, από τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», για το πρόβλημα των σοβαρών ελλείψεων αντιρετροϊκών φαρμάκων στα νοσοκομεία της χώρας.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων ,ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας, ενώ συμμετείχαν ο Σταύρος Ζαλμάς και ο Γρηγόρης Βαλιαννάτος, καθώς και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο «Λαϊκό» και αντιπρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κ. Αντωνόπουλος.

Σε δηλώσεις του στη huffingtonpost.gr o Γιώργος Τσακαλάκης, στέλεχος της «Θετικής Φωνής», δήλωσε:

«Βρισκόμαστε εδώ για να περάσουμε το μήνυμα ότι διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή, την υγεία, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που ζούνε με HIV».

«Οι ελλείψεις αντιρετροϊκών συμβαίνουν την τελευταία διετία αλλά η κατάσταση του τελευταίου διμήνου είναι πρωτόγνωρη. Οι ιδιοι οι γιατροί επιβεβαιώνουν ότι άνθρωποι που πρέπει να λαμβάνουν την αγωγή τους σε καθημερινή βάση, βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα για 10- 20 μέρες χωρίς φάρμακα, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία του, σαν μια ευθεία απειλή για την ίδια τους τη ζωή. Υπογραμμίζω ότι τα αντιρετροϊκά φάρμακα διατίθενται μόνο από τα φαρμακεία (κάποιων) νοσοκομείων- δεν τα προμηθεύεσαι από τα φαρμακεία της αγοράς, επομένως, τώρα οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο. Η λύση που έχουμε προτείνει- δεδομένου ότι το κόστος για τα αντιρετροϊκά φάρμακα είναι μια συγκεκριμένη, απόλυτα ανελαστική δαπάνη, αφού υπάρχει ένα υποδειγματικό μητρώο ασθενών και το κράτος ξέρει επακριβώς πόσοι είναι οι οροθετικοί, πόσοι βρίσκονται σε αγωγή και ποιο είναι το κόστος των φαρμάκων- είναι να εντάξει το συνολικό κόστος σε ένα κλειστό «κωδικό», σε έναν αποκλειστικό λογαριασμό. Αντί αυτού».

Δείτε στιγμιότυπα από τη διαμαρτυρία:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λαϊκό από τη Θετική Φωνή (εικόνες)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λαϊκό από τη Θετική Φωνή (εικόνες)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λαϊκό από τη Θετική Φωνή (εικόνες)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λαϊκό από τη Θετική Φωνή (εικόνες)huffingtonpost.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!