Τα apps γνωριμιών συμβάλλουν στην εξάπλωση σεξουαλικών νοσημάτωνΟι εφαρμογές (apps) γνωριμιών συμβάλλουν στην εξάπλωση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων επειδή διευκολύνουν την εναλλαγή ερωτικών συντρόφων, προειδοποιούν βρετανοί ειδικοί.

Η προειδοποίηση αυτή απηχεί εκείνη αμερικανικών υγειονομικών οργανισμών που βλέπουν τα κρούσματα νοσημάτων όπως η σύφιλη, η βλεννόρροια αλλά και η HIV/AIDS λοίμωξη να αυξάνονται με απρόσμενα γρήγορους ρυθμούς.

«Τα apps πρέπει να επενδύουν περισσότερο χρόνο για να προωθούν το μήνυμα του σεξ με προφυλάξεις», δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ο δρ Πήτερ Γκρήνχαουζ, εκπρόσωπος της Βρετανικής Εταιρείας Σεξουαλικής Υγείας & HIV (BASHH).

«Ο κόσμος μπορεί να αλλάζει πιο εύκολα ερωτικούς συντρόφους μέσω ενός app γνωριμιών και όσο ταχύτερη είναι η εναλλαγή, τόσο πιθανότερο είναι να μολυνθεί από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

»Και το πιο ανησυχητικό είναι πως η τάση αυτή θα μπορούσε να ανατρέψει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην HIV/AIDS λοίμωξη».

Πολλοί δημιουργία τέτοιου είδους apps υποστηρίζουν ότι προωθούν το σεξ με προφυλάξεις, ενώ κάποιοι συμπεριλαμβάνουν στο status των χρηστών πληροφορίες για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα από τα οποία πάσχουν.

Ωστόσο ο δρ Γκρήνχαουζ τόνισε ότι ακόμα κι έτσι, υπάρχουν κίνδυνοι για την σεξουαλική υγεία των χρηστών τους.

«Εάν αρκετός κόσμος αλλάζει γρήγορα ερωτικούς συντρόφους και πάσχει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα για τα οποία δεν κάνει θεραπεία, μπορεί να συμβεί έκρηξη στα κρούσματα της HIV/AIDS λοίμωξης στον ετεροφυλόφιλο πληθυσμό», είπε. «Τα apps μπορούν να το κάνουν αυτό».

Οι ανησυχίες του BASHH δεν είναι αναίτιες. Τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του οργανισμού Public Health England (PHE) που υπάγεται στο βρετανικό υπουργείο Υγείας δείχνουν ότι το 2014 υπήρξε αύξηση στην Αγγλία κατά 33% στα κρούσματα σύφιλης και κατά 19% στα κρούσματα βλεννόρροιας (γονόρροιας).

Οι αυξήσεις αυτές θα μπορούσαν να οφείλονται σε διάφορους λόγους, αλλά οι ειδικοί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού πιστεύουν ότι παίζουν ρόλο οι εφαρμογές γνωριμιών για τα «έξυπνα» κινητά.

Στις ΗΠΑ

Εφέτος τον Μάιο, το υπουργείο Υγείας του Ρόουντ Άϊλαντ αποκάλυψε ότι στην συγκεκριμένη πολιτεία αυξήθηκαν τα κρούσματα σύφιλης κατά 79% μεταξύ 2013 και 2014.

Επιπλέον, τα κρούσματα βλεννόρροιας αυξήθηκαν κατά 30% και οι νέες λοιμώξεις με τον ιό HIV κατά 33%.

Όπως είχε τότε ανακοινώσει το υπουργείο, οι αυξήσεις αυτές είναι ανάλογες με εκείνες που παρατηρούνται σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες και μπορούν να αποδοθούν στα appsγνωριμιών όπως το Tinder και το Grindr.

Ακόμα πιο πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο, ο οργανισμός AIDS Healthcare Foundation (AHF) άρχισε ενημερωτική εκστρατεία στο Λος Άντζελες με την οποία εφιστά την προσοχή στους νέους για τον κίνδυνο να κολλήσουν χλαμύδια ή βλεννόρροια από το περιστασιακό σεξ.

Και επισημαίνει ότι η αύξηση που παρατηρείται σε τέτοιου είδους νοσήματα συμπίπτει με την εξάπλωση των apps γνωριμιών για «έξυπνα» κινητά.

«Τα apps γνωριμιών για κινητά αλλάζουν ταχύτατα το σεξουαλικό τοπίο, καθιστώντας το περιστασιακό σεξ εξίσου εύκολο με την παραγγελία μίας πίτσας», δήλωσε παραστατικά η κυρία Γουϊτνεϋ Ένγκεραν-Κόρντοβα, διευθύντρια του Τομέος Δημοσίας Υγείας του AHF.

Σχόλια  

#4 ufalehayb 10-07-2019 08:49
Amoxicillin 500mg Capsules: http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ Buy Amoxicillin Online gjv.sgqz.gaywor ld.gr.zxl.wn http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Παράθεση
#3 idsuyogemu 10-07-2019 08:18
Amoxicillin 500mg Capsules: http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ Buy Amoxicillin tvs.kmeb.gaywor ld.gr.nfo.vp http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Παράθεση
#2 uqokineefiqe 10-07-2019 08:00
Amoxicillin: http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ Amoxicillin 500 Mg nuk.lrzl.gaywor ld.gr.tgo.ww http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Παράθεση
#1 apepadzahasma 10-07-2019 07:28
Amoxicillin 500mg Capsules: http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ Amoxil Children tch.agcj.gaywor ld.gr.zom.my http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!