Μεγάλο ποσοστό οροθετικών παρουσιάζει συγχρόνως και ηπατίτιδα Από τα δεδομένα της πολυκεντρικής μελέτης AMACS, η οποία παρουσιάστηκε στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση «AIDS & Ηπατίτιδες»,  διαπιστώθηκε ότι η συλλοίμωξη HIV με  ηπατίτιδα C (HCV) και HIV με ηπατίτιδα Β (HBV) είναι αρκετά συνηθισμένη.

Η μελέτη έγινε σε 5.664 HIV θετικούς και σύμφωνα με αυτήν, το 13% είχε συλλοίμωξη HIV με HCV και το 3% είχε συλλοίμωξη HIV με HBV. Ιδιαίτερα, στους Χρήστες Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών (ΧΕΝ) που ήταν θετικοί για HIV, η συχνότητα λοίμωξης από HCV ήταν 95%.

Η συχνότητα λήψης θεραπείας για την ηπατίτιδα C στους ΧΕΝ ήταν κατά 75% μικρότερη σε σχέση με ομοφυλόφιλους άντρες και κατά 42% μικρότερη σε σχέση με ετερόφυλα οροθετικά άτομα. Συμπερασματικά, σε περιπτώσεις συλλοίμωξης HIV και HCV, τα ποσοστά θεραπείας των ΧΕΝ για HCV είναι ιδιαίτερα χαμηλά αν και η αποτελεσματικότητα της θεραπείας είναι η ίδια στους ΧΕΝ με άλλες ομάδες πληθυσμού.

Σε άλλη μελέτη, διαφάνηκε επίσης,  ότι τα ποσοστά διάγνωσης της HIV λοίμωξης σε σχετικά προχωρημένα στάδια παραμένουν υψηλά. Πιο συγκεκριμένα, πρωτοδιάγνωση με CD4<350 αποτελούσαν το 46% και CD4<200 το 26% των συνολικών διαγνώσεων, ενώ οι καθυστερημένες διαγνώσεις ήταν συχνότερες στους Χρήστες Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών.

Πηγή

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!