Η Φένια Αποστόλου αυτή την περίοδο ταξιδεύει σε Ελλάδα και σε εξωτερικό με την παράσταση «BELLΕΛΕΝ» του Δημήτρη Φοινίτση και σταθμεύσει και απόψε στο θέατρο Act της Γεροκωστοπούλου στη Πάτρα. Για πρώτη φορά, μετά από 10 χρόνια, ανεβαίνει στην σκηνή ερμηνεύοντας έναν ιδιαίτερο και απαιτητικό ρόλο.

Η τέχνη μπήκε στην ζωή της σε ηλικία 12 ετών όταν ασχολήθηκε με την χορογραφία και τον χορό. Στο ξεκίνημα της είχε στο πλευρό της τον Βαγγέλη Σειληνό. Από εκεί πέρα πραγματοποίησε σημαντικές δουλειές αλλά και συνεργασίες.

Στα 27 της κάνει ένα διάλειμμα, αλλάζει φύλο, γίνεται Φένια και με όπλο την εμπειρία, τις γνώσεις και το ταλέντο της είναι έτοιμη να δημιουργήσει και πάλι έχοντας κερδίσει πια την ζωή που ονειρευόταν από παιδί. Ηθοποιός, χορογράφος, σκηνοθέτιδα δεν σταματά να εργάζεται και να εξελίσσεται και σαν άνθρωπος αλλά και σαν καλλιτέχνιδα.

Φένια Αποστόλου: Η τρανσέξουαλ ηθοποιός υποδύεται την ομορφότερη γυναίκα όλων των εποχώνΤης Κωνσταντίνας Τσίχλα

Κοινωνική, ευγενική, ειλικρινής μπορεί να μιλήσει για τα πάντα εκτός από την προηγούμενη ζωή της. «Αισθάνομαι ένα κορίτσι 7 ετών, όσα είναι και τα χρόνια της αλλαγής» αναφέρει χαρακτηριστικά. Αν την ρωτήσεις ποιο ήταν το παλιό της όνομα δεν θα σου το πει.Το έχει ξεχάσει… δεν ακούει σε αυτό.

Στην Πάτρα βρέθηκε για τρεις παραστάσεις στο θέατρο "act”. To thebest.gr την συνάντησε και μίλησε μαζί της για όλα.

Λίγα λόγια για το έργο…

"Το έργο είναι μια μυθοπαρωδία για το πρόσωπο της Ωραίας Ελένης. Ένα έργο που γράφτηκε από τον Δημήτρη Φοινίτση πριν ένα χρόνο και ξεκίνησε το ταξίδι του πριν μερικούς μήνες. Είναι ένα επίκαιρο έργο εμπνευσμένο από αυτά που περνάνε οι σύγχρονοι Έλληνες , βγαλμένο μέσα από την κρίση και είναι δοσμένο με έναν πάρα πολύ έξυπνο τρόπο. Η ωραία Ελένη συμβολίζει την σύγχρονη Ελλάδα. Όπως πολλοί νέοι Έλληνες μεταναστεύουν προκειμένου να βρουν εργασία…έτσι και η ωραία Ελένη μεταναστεύει και χορεύει σε bachelor parties για να μπορέσει να επιβιώσει.Χρησιμοποιεί το σώμα της, την ομορφιά της, τις γνώσεις της στον χορό με έναν εκποιημένο τρόπο. Από χορεύτρια σε κάτι Ιερό ( στον ναό της Αρτέμιδος πριν την κλέψει ο Θησέας) γίνεται χορεύτρια προκειμένου να διασκεδάσει άντρες. Έχει έντονα μυθολογικά στοιχεία και το κείμενο δένει εκπληκτικά το παρελθόν με το παρόν. Υπάρχει ένα ηχογραφημένο ερωτικό γράμμα του Πάρη προς την Ελένη, μια χαρακτηριστική ατάκα της Αφροδίτης και στο τέλος οι Διόσκουροι που δίνουν λύση στο πρόβλημα της ηρωίδας".

Τι σε δυσκόλεψε σε αυτή την παράσταση;

Είχα να ανέβω 10 χρόνια στην σκηνή γιατί προτιμούσα να είμαι δημιουργός. Δεν μπορούσα όμως να πω όχι σε αυτό το έργο που γράφτηκε για εμένα. Ήταν ένα δώρο. Δούλεψα αρκετούς μήνες γι΄αυτό.

Στο έργο αυτό είσαι επί μια ώρα στην σκηνή και πρέπει αρχικά να αποβάλλεις το άγχος που σου δημιουργεί το γεγονός ότι βρίσκεσαι μόνη σου πάνω στην σκηνή και πρέπει να κερδίσεις το ενδιαφέρον των θεατών. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένη και να δώσεις το 100% του εαυτού σου. Το έργο είναι στα Αγγλικά οπότε υπήρχε μια δυσκολία στην απομνημόνευση Σκέφτομαι ελληνικά και εκείνη την στιγμή μεταφράζω και μιλάω όπως θα έκανα υπό πραγματικές συνθήκες. Από εκεί πέρα εαν κάτι δουλευτεί σωστά, εάν του δοθεί ο χρόνος που χρειάζεται για να ωριμάσει και αν το αγαπάς όλες οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν.

Ποιές συνεργασίες από αυτές που έκανες όλα αυτά τα χρόνια ξεχωρίζεις;

Θεωρώ ότι είμαι τυχερή γιατί συνεργάστηκα με τους πιο πρωτοποριακούς καλλιτέχνες και μάλιστα σε εποχές που μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα τα οποία σήμερα λόγω κρίσης είναι απαγορευτικά. Ήμουν στο χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ του Κωνσταντίνου Ρήγο όταν έγινε και διευθυντής του χοροθεάτρου του ΚΘΒΕ. Μέσα σε δυο χρόνια χόρεψα 9 έργα του.Πολύ σημαντική στιγμή ήταν η συμμετοχή μου στην χοροθεατρική ομάδα που δούλεψε για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών αγώνών. Ξεχωρίζω επίσης την συνεργασία μου με τον Αντώνη Καλογρίδη.

Η καριέρα σου χωρίζεται σε δυο εποχές…Πριν και μετά την αλλαγή...

Όταν ήμουν νέα και πριν την αλλαγή υπήρχαν δυο πορείες... η χορογραφική και η χορευτική. Κάποια στιγμή αποφάσισα να συγκεντρωθώ στην δημιουργία, συμμετείχα σε πολλές δουλειές. Όμως για μένα η αλλαγή ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί. Επειδή αγαπούσα πάρα πολύ την τέχνη και βρέθηκα σε πολύ σημαντικές δουλειές με το φύλο που είχα πριν δεν μπορούσα να διακόψω. Είχα συνέχεια συμβόλαια που δεν μπορούσα να διακόψω και πήγαινε πίσω η προσωπική μου ζωή. Με κάποιο τρόπο όμως έβρισκα τον εαυτό μου στην σκηνή.

Μπορώ να πω ότι τον έβρισκαν και οι δημιουργοί. Έχω παίξει περισσότερο γυναικείους ρόλους στην καριέρα μου.Είχα ένα μυστικό που δεν επέτρεπα να το μάθει κανένας όμως οι δημιουργοί το αποκωδικοποιούσαν. Όταν κάποιος είναι καλός δημιουργός βλέπει την ψυχή σου. Και ο Αντώνης Καλογρίδης και ο Κωνσταντίνος Ρήγος αλλά και άλλοι μου έδιναν γυναικείους ρόλους.

Όλα μου τα χορευτικά έργα είναι γυναικοκεντρικά. Η γυναικεία ψυχή ήταν πάντα η πηγή έμπνευσης μου. Μετά την Ολυμπιάδα συγκεντρώθηκα σε εμένα και πήρα την μεγάλη απόφαση.

Φένια Αποστόλου: Η τρανσέξουαλ ηθοποιός υποδύεται την ομορφότερη γυναίκα όλων των εποχών

Όταν έγινε η αλλαγή φύλου… Φοβήθηκες τις "επιπτώσεις" στην επαγγελματική σου ζωή;

Βέβαια. Άλλαξα φύλο, έγινα ένα άλλο πρόσωπο και αυτό που είχα χτίσει μέχρι τότε θα μπορούσε να γκρεμιστεί. Ήξερα οτι μπορεί αυτή η πορεία 10 χρόνων που είχα να διαγραφεί. Όμως για μένα ήταν σημαντικό να γεννηθεί η Φενια. Ήταν σημαντικό να υπάρξω στην ζωή ως γυναίκα για να μπορέσω να βρω την ευτυχία και την ολοκλήρωση.Μέσα ου ίσως ήξερα ότι αυτό θα με πάει πιο μπροστά και στην τέχνη. Όταν ο άνθρωπος είναι αυθεντικός και έχει αυτά που θέλει μπορεί να είναι πιο δυνατός.

Πώς ήταν εποχή που απήχες λόγω της αλλαγής;

Ήταν μια εποχή που έπρεπε να συγκεντρωθώ σε εμένα. Έκανα μια ορμονοθεραπεία που επέφερε πολλές ψυχολογικές μεταπτώσεις … δεν μπορούσα να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο.Ούτε με την δουλειά μου.

Πώς ήταν επιστροφή σου;

Επέστρεψα το 2009. Έκανα το πρώτο μου "άνοιγμα" στον κόσμο σαν γυναίκα δημιουργός με ένα έργο που ήταν βασισμένο στην "Εκδίκηση της ξανθιάς".

Η Φένια κατάφερε να έχει μια σταθερή, ανοδική πορεία….Είσαι ίσως η μοναδική τρανσέξουαλ ηθοποιός που ερμηνεύει έναν καθαρά γυναικείο ρόλο…

Πάντα ταυτιζόμουν με τους γυναικείους ρόλους.Μια τρανσέξουαλ γυναίκα δεν πρέπει να παίζει την τρανσέξουαλ αλλά γυναικείους ρόλους. Τις τρανσέξουαλ μπορούν να τις κάνουν πολύ καλά και άντρες ηθοποιοί. Ένας λόγος που είπα ¨ναι" στην "Ωραία Ελένη" είναι ότι θα έκανα την γυναίκα. Στο κινηματογράφο έχω κάνει αρκετές φορές τρανσέξουαλ, πριν την αλλαγή.Το τυποποιημένο όμως "τρανσέξουαλ να κάνουν τρανσέξουαλ" δεν φέρνει εξέλιξη στην τέχνη.

Είχες να αντιμετωπίσεις "ταμπέλες" όλα αυτά χρόνια;

Δεν τονίζω το ότι είμαι τρανσέξουαλ δημιουργός. Είναι κάτι που γενικά δεν το κάνω "καραμέλα". Το αναφέρω όταν είναι βασικό για την δουλειά που υπηρετώ κάθε φορά. Δεν το χρησιμοποιώ για εμπορικούς λόγους ή για να έχω προβολή. Δεν το χρειάζομαι. Δεν έχω νιώσει αυτό που λέμε… "ταμπέλα". Η καλλιτεχνική μου ιδιότητα ξεπερνάει οποιαδήποτε άλλη. Με σέβεται ο χώρος μου ο οποίος βλέπει μόνο την εξέλιξη ενός καλλιτέχνη. Ζω κανονικά μια γυναικεία ζωή και δεν πρόκειται να μιλήσω για το παρελθόν μου εκτός κι αν μου ζητηθεί.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος;

Τον έχω ξεπεράσει. Ήταν να ζήσω αυτή την ζωή σε ένα φύλο που δεν ήμουν εγώ. Άρα αφού κατάφερα το αδύνατο ακόμα και ο θάνατος δεν με τρομάζει όσο με τρόμαζε πριν την αλλαγή.

Πώς φαντάζεσαι την Φένια αρκετά χρόνια μετά;

Πάνω από όλα να δημιουργεί. Η δημιουργία και η τέχνη είναι πολύ ψηλά για εμένα. Από εκεί και πέρα θα με φανταζόμουν με μια οικογένεια.Βέβαια αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμένα.

Ποια είναι η αγαπημένη σου φράση;

“Never it’s late. This is my moto" όπως λέει και η " Ωραία Ελένη".

Φένια Αποστόλου: Η τρανσέξουαλ ηθοποιός υποδύεται την ομορφότερη γυναίκα όλων των εποχών

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Πηγή

Σχόλια  

#4 emoxocisowyow 29-05-2019 14:11
Amoxicillin 500mg: http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ Amoxicillin 500 Mg tex.hmkk.gaywor ld.gr.nih.hj http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Παράθεση
#3 eyixilenabok 29-05-2019 13:44
Buy Amoxicillin: http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ Amoxicillin Without Prescription ujt.aeeo.gaywor ld.gr.dkk.ny http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Παράθεση
#2 uyiyato 05-04-2019 21:41
Amoxicillin: http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ Amoxicillin Without Prescription wyr.pkpp.gaywor ld.gr.kos.wt http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Παράθεση
#1 Elana 22-10-2018 17:09
Hi. I see that you don't update your website too often. I
know that writing content is time consuming and boring.

But did you know that there is a tool that allows you to
create new posts using existing content (from article directories or other blogs from your niche)?
And it does it very well. The new posts are high
quality and pass the copyscape test. Search in google and try:
miftolo's tools

Feel free to surf to my blog post: MillardJuicy: https://ColumbusTalks.jimdo.com
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!