Συνέντευξη Ροζ Ακρίδες

Πώς αποφασίσατε να κάνετε αυτή την ομάδα;

Το Πάσχα του '12, ήμασταν στο εξοχικό της 2 μαζί με την 1 και μας ήρθε η ιδέα να αλλάξουμε τους στίχους του “Πράσινου” καθώς θεωρούμε απείρως βλακώδες το πρότζεκτ των “Ζουζουνιών”. Η έμπνευση ήρθε κατευθείαν και λίγες μέρες αργότερα το πήγαμε ένα βήμα παραπέρα και το ηχογραφήσαμε. Ακούγοντας το αριστουργηματικό αποτέλεσμα δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε το τραγούδι μόνο για τους εαυτούς μας κι έτσι το μοιραστήκαμε στο YouTube. Δεν είχε καθόλου απήχηση, δεν μας ένοιαζε να έχει απήχηση, αλλά ήταν τόσο αστεία η διαδικασία παραγωγής, που δε θα σταματούσαμε εκεί. Είναι τεράστιο το μουσικό φάσμα που ''σηκώνει'' σάτιρα άλλωστε, έτσι συνεχίσαμε με πιο προσεγμένα βίντεο, ενσωματώνοντας στην ομάδα και την 3 (αυτή με την κωλάρα.)

Υ.Γ: Σε όλα τα milestones που περιγράφουμε, ήμασταν απείρως μεθυσμένοι.

Που αποσκοπεί η ομάδα αυτή;

ΣΤΗ ΣΑΤΙΡΑ. Στη δική μας καλοπέραση, στην προώθηση ενός τύπου χιούμορ που δεν είναι τόσο διαδεδομένο λόγω λογοκρισίας. Ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε αυτό το πρότζεκτ για να περάσουμε κάποιο κοινωνικό μήνυμα, αν αυτό έγινε μερικές φορές ήταν επειδή κάποια κοινωνικά ζητήματα που μας αφορούν και μας προβληματίζουν ΔΕΝ έχουν θιχτεί με το όνομά τους σε κανένα ''κάφρικο'' βίντεο/παρωδία στο διαδίκτυο.

Συνέντευξη Ροζ Ακρίδες

Γιατί Ροζ Ακρίδες;

Κάναμε, όπως αναφέρθηκε, τις παρωδίες των “Ζουζουνιών” και έπρεπε να βάλουμε ένα όνομα στο YouTube οπότε το πιο αστείο κι αηδιαστικό ζουζούνι που μας ήρθε στο μυαλό ήταν η Aκρίδα. Ροζ, γιατί είναι πολύ gay.

Συνέντευξη Ροζ ΑκρίδεςΠοιος είναι ο λόγος που δεν θέλετε να αποκαλυφθούν τα πρόσωπα πίσω από τις Aκρίδες;

Ροζ Ακρίδα 1: Αρχικά γιατί οι μάσκες που έχουμε είναι υπερβολικά αστείες και έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του πρότζεκτ. Κυρίως όμως γιατί ο κόσμος ακόμη δεν είναι εντελώς έτοιμος να δεχτεί τέτοιου είδους σάτιρα και η σωματική μας ακεραιότητα είναι πολύ πιο σημαντική απ' την ανάγκη σας να δείτε τα πρόσωπά μας.

Ροζ Ακρίδα 2: Γιατί έχουμε και ζωή εκτός των Aκρίδων η οποία δεν θέλουμε να στιγματιστεί εξολοκλήρου από ένα κάφρικο πρότζεκτ που κάνουμε απλά για την πλάκα μας.

Ροζ Ακρίδα 3: Γιατί ο κόσμος δεν είναι ακόμη έτοιμος να δεχτεί την ομορφιά μου.

Συνέντευξη Ροζ ΑκρίδεςΠοιος γράφει τους στίχους των τραγουδιών σας; Ποια είναι η πηγή της έμπνευσής του;

Αρχικά οι ρόλοι ήταν ξεκάθαροι, η 1 τραγουδούσε, η 2 έγραφε στίχους και έφτιαχνε τα video και η 3 που μπήκε στην πορεία έγινε η πρωταγωνίστρια μας και ασχολούταν με την καλλιτεχνική επιμέλεια της ομάδας. Πλέον συμβάλλουμε όλοι σε όλα.

Πηγή έμπνευσης: η καθημερινότητά μας, οι ανεκδιήγητες ειδήσεις που διαβάζουμε, η διακωμώδηση των ίδιων μας των εαυτών, διάφορα κοινωνικά φαινόμενα τα οποία προσπαθούμε να παρουσιάσουμε στην πιο ωμή και στερεοτυπική version τους. Τέλος, όταν σκεφτόμαστε ένα concept που μας φαίνεται αστείο, και δη άμα ξέρουμε ότι αυτό θα προκαλέσει οργή λόγω ηλίθιων ταμπού, γίνεται παρωδία.

Έχετε φοβηθεί ποτέ για το ενδεχόμενο κάποιας μήνυσης από τους δημιουργούς των τραγουδιών;

Όχι, οι παρωδίες τραγουδιών στο YouTube είναι πλέον νόμιμες.

Συνέντευξη Ροζ ΑκρίδεςΠολλοί βρίζουν εσάς και το έργο σας. Αυτό όμως βλέπουμε ότι δεν σας πτοεί καθόλου....

Είναι λογικό να μην αρέσουμε σε πολύ κόσμο αλλά όσον αφορά σε αυτούς που βρίζουν, απειλούν και καταριούνται, είναι τόσο αστείο να βλέπεις κάποιον να τσαντίζεται με αυτό που κάνεις επειδή είναι αμόρφωτο πρόβατο με παρωπίδες, που η προσωρινή στενοχώρια από τα hate attacks γίνεται ηδονή. ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ.

Κάποιοι ταλιμπάν ακτιβιστές σας χαρακτήρισαν τρανσφοβικούς. Τι έχετε να τους πείτε;

Μας έχουν επιτεθεί σε pre-pride party τρανς άτομα με την εικασία ότι αυτή η ''μαλακία που αποκαλείτε τραγούδι'' (για το “Έχω Ζωή” για όσους δεν κατάλαβαν), είναι τρανσφοβική προπαγάνδα. Παιδιά, αποκτήστε λίγη ζωή (no pun intended) και μην αφήνετε τα κόμπλεξ σας να σας κυριεύουν.

 Συνέντευξη Ροζ Ακρίδες

Ποιο από τα μέχρι στιγμής έργα σας θεωρείτε ποιο επιτυχημένο και γιατί;

Ροζ Ακρίδα 1: Τον ''Φασισμό'' και τον ''Μπάμπη''. Το πρώτο γιατί είναι ευφυέστατη σάτιρα που ξεφτιλίζει Χρυσαυγίτες, και το δεύτερο γιατί της Κάλλας της πάει πολύ το μουστάκι. Και γιατί κάνω και γαμώ τα vibrato.

Ροζ Ακρίδα 2: Την “Αποσκευή”. Ξεκίνησε ως ένα απλό τραγούδι και θα καταλήξει σειρά απείρων επεισοδίων. Σχεδόν μας ταυτίζουν πλέον με τους χαρακτήρες της και οι 1,2,3 έγιναν Τζιβάνα, Αντρέας/Τζούλια και Μπέτυ. Άσε που ξεδιπλώνουμε όλα μας τα ταλέντα τα οποία ξεκάθαρα αξίζουν όσκαρ.

Ροζ Ακρίδα 3: Την “Κλαψομούνα” γιατί όλοι μας λένε ότι είναι καλύτερο κι απ' το πρωτότυπο, γιατί αντιπροσωπεύει όλους μας τους φίλους, την 1, την 2, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ και φυσικά γιατί κουνάω υπέροχα την κωλάρα μου στο βίντεο.

Σας έχουν απειλήσει ποτέ προσωπικά ότι θα σας κάνουν κάποιο κακό λόγω του έργου των «Ροζ Ακρίδων»;

Ναι, φυσικά. Η Ελλάδα εξάλλου κατακλύζεται από ηλίθια κομπλεξικά φασιστικά μιάσματα που 8a mas spasoun sto ksilo epidi eimaste poustrakia kai koroidepsame t pokemon.

Στα τραγούδια ακούμε να τραγουδάει μια κοπέλα. Είναι όντως κοπέλα ή μήπως η φωνή είναι πειραγμένη;

Αν είναι πιο λογικό για την κοινή νοημοσύνη ότι παίρνουμε έναν τύπο και του αλλάζουμε τη φωνή σε όλα τα τραγούδια για να ακούγεται γυναικεία, από το ότι όντως μία κοπέλα τραγουδάει, τότε ναι, είναι αγόρι.

Συνέντευξη Ροζ Ακρίδες

Ποια είναι η άποψή σας για την Julia Glitter;

Έχει χιούμορ και είναι τυχερή που μπορεί και εκφράζεται όπως θέλει. Επίσης έχει ωραία τσιμπουκόχειλα.

Πόσοι ξέρουν ποιες είναι στη πραγματική ζωή οι «Ροζ Ακρίδες»;

Πολλοί περισσότεροι απ' όσους θα θέλαμε.

Ποια είναι τα άμεσα πλάνα των «Ροζ Ακρίδων»;

Να βγάλουμε ένα δίσκο με Νησιώτικα και Λαϊκά και έναν με κλασικές Rock επιτυχίες. Παράλληλα με αυτό θέλουμε να ασχοληθούμε παραπάνω με την Αποσκευή (έχουμε ήδη σκεφτεί το σενάριο για τουλάχιστον 7 parts ακόμη καθώς και για το φινάλε)

Συνέντευξη Ροζ Ακρίδες

Ποια είναι η άποψή σας για το σύνθημα: «Το πάθος για το πρωκτικό είναι δυνατότερο κι από τον Αγιασμό»;

Προτιμούμε το “Αίμα, Τιμή, Ροζ Ακρί”

Ένα πολιτικό μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στην LGBT κοινότητα με αφορμή τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου;

“Ροζ Ακρίδες for President”

Σας ευχαριστούμε πολύ Ροζ Ακρίδες!!

Περισσότερα:

Ροζ Ακρίδες - Facebook

Ροζ Ακρίδες - Youtube

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!