Γρηγόρης Βαλλιανάτοςτης Χριστίνας Κουτσουρίδου

Μια εμπειρία ακόμη. Μια μικρή αλλά πολύ ουσιαστική τηλεφωνική συνέντευξη με τον κ. Γρηγόρη Βαλλιανάτο, με αφορμή τη 1η Δεκεμβρίου, ημέρα του AIDS. Ένας άνθρωπος συγκροτημένος, ευφυής και ευγενικός. Απαντά με άνεση και διάθεση στα ερωτήματα μου και με βοηθά να καταλάβω και να συγκρατήσω στον νου μου...ότι το «AIDS αφορά όλους και όλες»

Αρκετός κόσμος προκατειλημμένος θεωρεί πως μεγάλη πηγή του «κακού» του AIDS είναι οι ομοφυλόφιλοι...

Είναι μια από τις τραγικές πλάνες πάνω στην οποία βασίζεται και η τεράστια αποτυχία της αντιμετώπισης της αρρώστιας. Αν υποθέσουμε ότι σήμερα έχουμε καμιά 40.000.000 ανθρώπων που είναι οροθετικοί, γύρω στα 3.000.000 είναι ομοφυλόφιλοι, για να καταλάβει κανείς την πλάνη των επιχειρημάτων αυτών, που προφανώς στηρίζονται σε προκαταλήψεις.

Υπάρχουν υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης για τους ομοφυλόφιλους παθόντες του AIDS;

Στις μονάδες λοιμώξεων που εξυπηρετούν τους οροθετικούς και τους ασθενείς, σε μερικές από αυτές υπάρχουν τέτοιες υπηρεσίες, όπως υπάρχει και στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Υπάρχει όμως και ένα κομμάτι της κοινωνίας που είναι εθελοντές και στις οργανώσεις που μπορείτε να πληροφορηθείτε από τα τηλέφωνα του ΚΕΛΠΝΟ και στις ιστοσελίδες.

Ένας ομοφυλόφιλος, αποδέχεται την ασθένεια ως κάτι που μπορεί να τύχει στον οποιονδήποτε ή κλείνεται στον εαυτό του και εξαγριώνεται με τη σεξουαλική προτίμηση του, τι πιστεύετε;

Φαντάζομαι ότι χωρίζονται σε χαζούς και έξυπνους και όχι σε ομοφυλόφιλους και άλλους. Ένας έξυπνος άνθρωπος, ένας έξυπνος ομοφυλόφιλος και ένας έξυπνος ετεροφυλόφιλος καταλαβαίνουν ότι το AIDS αφορά όλους και όλες.

Μεταξύ ομοφυλόφιλων πιστεύετε πως ένας φορέας στιγματίζεται αρνητικά και απομονώνεται από τους υπόλοιπους;

Υπάρχει ένα στίγμα στην κοινωνία και θα πρέπει να καταπολεμηθεί. Οι άρρωστοι, οι άνθρωποι που πάσχουν δεν έχουν ηθικές απαξίες, δεν είναι κακοί άνθρωποι, απλά κάτι τους έχει συμβεί.

Ο χρόνος έχει 365 ημέρες γιατί η ενημέρωση για το AIDS περιορίζεται μόνο τη 1η Δεκεμβρίου, τι πιστεύετε πως πρέπει να αλλάξει;

Δυστυχώς οι οροθετικοί δεν μπορούν να εμφανιστούν, δεν ψηφίζουν, δεν αγοράζονται και δεν πωλούνται, είναι άνθρωποι που όπως έχουμε πει, χαρακτηρίζονται από ένα κοινωνικό στίγμα το οποίο θα πρέπει να καταπολεμηθεί. Σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες το να είναι κανείς οροθετικός, είναι σαν να είναι διαβητικός.

Πηγή: http://www.newstrap.gr/m-synenteukseis/4540-gr-ballianatos-i-omofylofilia-den-einai--ayti-kath-aytin-aitia-toy-AIDs--.html

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!