Η Μαριανέλλα  τα λέει χωρίς υπεκφυγές. Μιλάει για όλα, την εφημερίδα, την ζωή στην Ελλάδα, τις επιθέσεις που δέχτηκε η Uncovered City πριν καλά καλά κυκλοφορήσει και πολλά άλλα.

Η Μαριανέλλα Κλώκα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Παιδαγωγικής Ακαδημίας στο Ρέθυμνο. Σπούδασε επίσης γραμματειακή υποστήριξη. Γνωρίζει άπταιστα τέσσερις γλώσσες. Κατοικεί στην Αθήνα και είναι 35 χρονών. Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα και τα hobbies της συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων κινηματογράφος, ταξίδια, επαφή με κόσμο κ.α. Η  Μαριανέλλα είναι μέλος του Ανθρωπιστικού Κινήματος εδώ και 16 χρόνια.

Πώς προέκυψε η ιδέα δημιουργίας της συγκεκριμένης εφημερίδας.
Ήμουν το καλοκαίρι στη Σέριφο και σκεφτόμουν ότι μετά από δύο συνεχόμενα και πολύ επιτυχημένα pride χρειαζόμαστε μία εφημερίδα, μία ενημέρωση σε δεκαπενθήμερο ρυθμό, που να σπάει το μύθο ότι στην Ελλάδα δε γίνεται τίποτε...  

Ποια είναι τα κύρια θέματα με τα οποία καταπιάνεται η εφημερίδα;
Κοίτα, μας ενδιαφέρει να μιλήσουμε για κάποια βασικά θέματα με διάφορους τρόπους: για το Aids και τα ΣΜΝ, για το κατά πόσο, πότε και πώς έχει ενδιαφέρον να είσαι “out”, μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε επαφή και να βοηθήσουμε τα φεστιβάλ υπερηφάνειας, να αναφερθούμε στο πώς είναι οι σχέσεις σήμερα αλλά και να ενημερώσουμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες μας για το τί συμβαίνει στον κόσμο. Νομίζω ότι αυτό το τελευταίο μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, όπως και η εκτεταμένη αναφορά στα συμβαίνοντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μπορεί να βοηθήσει την υπόλοιπη περιφέρεια. Τώρα, θα θέλαμε να έχουμε και πολιτικές αναφορές σε κάθε τεύχος μας, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Όμως το προσπαθούμε... 

Ποια είναι τα πρώτα “vibes” που παίρνετε από το αναγνωστικό κοινό;
Είναι πολύ θετικά. Κυρίως κάποια θέματα, με τα οποία ασχολούμαστε και ασχοληθήκαμε, έτυχαν πολύ θερμής υποδοχής. Λάβαμε πολύ καλά σχόλια για τη συνέντευξη που πήραμε από τη Χρυσούλα Μπότση, είδα με τα μάτια μου κόσμο να διαβάζει αυτή τη συνέντευξη και να μας αναζητά για διευκρινίσεις και συγχαρητήρια μέσα από το χώρο του Πανεπιστημίου. Αυτό ήταν εξαιρετικό. Η στήλη «Αλλόκοτα» έχει νομίζω τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα. Είναι θαυμαστός ο τρόπος με τον οποίο η Ισαβέλλα που την επιμελείται περνά από το ένα θέμα στο άλλο, από το γιδοτύρι, στον καραγκιόζη και τις συμπαντικές queer θεωρίες... Αρέσει πολύ και το λεσβιακό κόμικ... Καλό και το feedback που παίρνει η “pussycat”, μία φαινομενικά “ελαφριά” στήλη, αλλά με πολύ ενδιαφέρουσα επαφή μεταξύ εφημερίδας και αναγνωστριών. Για να μην πω για τη στήλη με τις εξομολογήσεις, η οποία αποτελεί ξεχωριστή επικοινωνία με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες. Καμιά φορά το ανώνυμο μπορεί να έχει πολύ ενδιαφέρον... 

 

Πριν καλά – καλά κυκλοφορήσει η “City Uncovered” έχει δεχτεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση. Γιατί πιστεύεις ότι έγινε αυτό;
Η “City Uncovered” φιλοδοξεί να προβάλει μία νέα κουλτούρα στην ενημέρωση της lgbt κοινότητας, απαλλαγμένη από υστερίες και κατινιές. Φαίνεται ότι αυτό ενοχλεί. 

Τι απαντάτε σε όσους λένε ότι, αν και η εφημερίδα σας είχε τρεις υπεύθυνους πωλήσεων, εντούτοις στην πρώτη έκδοση δεν είχε ούτε μια διαφήμιση. 
Η πρώτη έκδοση σχεδιάστηκε ώστε να μην έχει καμία διαφήμιση. Υποσχέθηκα στους πωλητές και τις πωλήτριές μας ότι θα έβγαιναν για διαφημίσεις με το πιλοτικό τεύχος στα χέρια και όχι με προσχέδια... Δε νομίζω όμως ότι αφορά κανέναν αυτό παρά την τσέπη και τους σχεδιασμούς της “City Uncovered”. 

 

Κάποιο από τα στελέχη πωλήσεων έχει δεχτεί φραστική επίθεση από γνωστό επαγγελματία του χώρου, ο οποίος μάλιστα τον χαρακτήρισε «γκαρσόν λεκιάστηκα» σε newsletter που έστειλε στα mail αρκετών ατόμων. Πως χαρακτηρίζετε την πράξη του επαγγελματία και ποια είναι η θέση της εφημερίδας στο θέμα αυτό.
Ως εφημερίδα και ως Μαριανέλλα, αυτή η μορφή επικοινωνίας μου είναι απολύτως ξένη. 

 

Πιστεύετε πως όλες αυτές οι επιθέσεις ενάντια στην εφημερίδα σας και σε μερικά από τα άτομα που εργάζονται σ’ αυτή οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι κάποιοι φοβούνται πως η εφημερίδα προσπαθεί να αποσπάσει μέρος των οικονομικών τους εσόδων.
Η εφημερίδα δεν προσπαθεί να αποσπάσει τα έσοδα κανενός. Ζούμε σε μία ελεύθερη αγορά, η οποία δεν ανήκει σε κανέναν. 

 

Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι της “Uncovered City”;
Πρώτος στόχος μας είναι να αποτελέσουμε μια δημοσιογραφική φωνή για την lgbt κοινότητα πανελλαδικά.
Δεύτερος στόχος μας είναι να βρούμε σημεία διανομής σε όλη την Ελλάδα, πράγμα που θα μας βοηθήσει στον πρώτο στόχο. Κάθε πρόταση από αναγνώστες και αναγνώστριες από τις πόλεις της Ελλάδας στο email μου για διανομή είναι απολύτως ευπρόσδεκτη.
Και τρίτος στόχος μας είναι να είμαστε χορηγοί επικοινωνίας στα τρία μεγάλα event του εξαμήνου: το Porn Film Festival, που θα γίνει στην Αθήνα στο Gagarin τέλη Γενάρη, το Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών Ταινιών, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στο Ολύμπιον μέσα στο Μάιο και στο Athens Pride 2007, που θα γίνει στην Αθήνα στην Κλαυθμώνος πάλι από όσο γνωρίζω, τέλη Ιουνίου. 

Πιστεύετε ότι θα τους επιτύχετε;
Νομίζω πως ναι. Με τον κόσμο αρωγό, ναι. 

Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων σας και πως σκοπεύετε να το υπερβείτε;
Η εξασφάλιση βιωσιμότητας, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που το έχει κάθε καινούρια επιχείρηση. Έχω όμως μεγάλη εμπιστοσύνη στους πωλητές και τις πωλήτριες της εφημερίδας, είναι άνθρωποι με μεγάλη ευαισθησία και επικοινωνιακές αρετές. Επίσης έχω μάθει στη ζωή μου να κάνω πράγματα που αντέχουν στο χρόνο, οπότε ναι μεν το άμεσο αποτέλεσμα είναι ένδειξη, όμως δεν ζούμε μόνο για αυτό. Η εφημερίδα μπορεί να γίνει σιγά σιγά η lgbt φωνή της Ελλάδας. 

Η ονομασία της εφημερίδας πώς προέκυψε;
To “Ανοχύρωτη” είναι η αίσθηση που έχω για την lgbt ζωή της Ελλάδας σήμερα. Έχουν γίνει βήματα αλλά έχουμε δουλειά ακόμα και είμαι πρόθυμη να βοηθήσω σε αυτό όσο μπορώ και όσο μου το επιτρέπει η εσωτερική μου ισορροπία. 

Το σύμφωνο συμβίωσης, που έχει προταθεί από το ΠΑΣΟΚ, πιστεύετε ότι είναι αρκετό;
Είναι ευχάριστο που προτάθηκε έστω και το σύμφωνο συμβίωσης από το ΠΑΣΟΚ, είναι όμως ιδιαίτερα λυπηρό το ότι προτάθηκε «εκ του ασφαλούς» τώρα. Όσο όμως γίνονται μεγάλα pride parade και βγαίνουμε στο δρόμο, έστω και μία φορά το χρόνο, κάτι τέτοιες κινήσεις ή κινήσεις σαν του Τσίπρα και των Οικολόγων δεν θα πρέπει να μας κάνουν εντύπωση. Είναι το φυσικό επακόλουθο του να είσαι ορατός/ή. Όταν είσαι ορατός και ορατή έχεις δύναμη, μπορείς να διεκδικήσεις και να κερδίσεις. ‘Οσο κρύβεσαι ή αδιαφορείς, τα πράγματα παίρνουν μία «φυσική» εξέλιξη, η οποία προσωπικά με τρομάζει, γιατί με «αντικειμενοποιεί». Δε θεωρώ καθόλου τον άνθρωπο, φύση... Πιστεύω στις μεγάλες δυνατότητες του ανθρώπου, στη συνείδησή του, στη μοναδική ικανότητά του να μετατρέπει και να εξελίσσει το περιβάλλον του και τον εαυτό του. Η φύση είναι θαυμαστή, αλλά τελείως διαφορετική από την ανθρώπινη συνείδηση. 

Κάτω από ποιες προϋποθέσεις πιστεύετε ότι πρέπει να γίνεται υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια;
Ακόμα και τα οικονομικά θέματα, που δυναστεύουν και τους straight που θέλουν να υιοθετήσουν ένα παιδί, δεν πρέπει να ταλαιπωρούν κανέναν άνθρωπο. Θεωρώ ότι αν μία οικογένεια θέλει να υιοθετήσει ένα παιδί ίσως να είχε ενδιαφέρον  μία ουσιαστική παρακολούθηση από έναν ειδικό κοινωνικό λειτουργό, «ειδικά» εκπαιδευμένο όμως, για την ομαλότητα της εξέλιξης της ζωής όλων των εμπλεκομένων. Δεν θεωρώ απαραίτητο τίποτε άλλο. 

 

Θεωρείτε ότι τα ΜΜΕ διαδραματίζουν αρνητικό ρόλο στα ζητήματα της  glbt κοινότητας;
Στην πλειονότητά τους τα ΜΜΕ είναι αρπακτικά πουλιά. Μόλις η ζωή σου φτάσει στα μικρόφωνα και τις κάμερές τους σταματά να σου ανήκει, σταματάς να έχεις τον έλεγχό της. Υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις. Θεωρώ τη Ρίκα Βαγιάνη και τις αναφορές της Ακρίτα στην εφημερίδα πολύ σοβαρές και ανθρώπινες. Υπάρχουν και άλλοι/ες, κυρίως στο ραδιόφωνο, όπου -λόγω του ύφους του μέσου- οι εκπομπές είναι πιο προσεγμένες. Δεν λείπουν και εκεί βέβαια τα σκουπίδια... 

 

Η εκκλησία καλλιεργεί τον ρατσισμό ενάντια στους ομοφυλόφιλους και τις Λεσβίες;
Η εκκλησία κάνει τη δουλειά της καλά και ξέρει να παλεύει με νύχια και με δόντια για να διατηρεί πάντα τα κεκτημένα. Είμαι μία γυναίκα που έχω πολύ αναπτυγμένη την αίσθηση του ιερού. Παρόλα αυτά η εκκλησία δε με εκφράζει καθόλου, ούτε ως δομή, ούτε ως δόγμα, ούτε ως εμφάνιση… Θεωρώ ότι κάποιοι μύθοι ανήκουν στο ένδοξο παρελθόν. Ο κόσμος έχει ανάγκη να διατηρήσει ορισμένα θετικά και ανθρωπιστικά στοιχεία τους, αλλά υπάρχει και ανάγκη νέων μυθολατρικών στοιχείων, πιο «σύγχρονων»... 

 

Πώς πιστεύεις ότι πρέπει να καταπολεμηθούν τα αρνητικά gay στερεότυπα που έχουν καλλιεργηθεί στην κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια;  
Παρουσιάζοντας καινούρια μοντέλα lgbt εικόνων. Να δώσω ένα παράδειγμα; Πάντα για τις τρανσέξουαλ έχουμε την εικόνα του στερεότυπου της Συγγρού. Αν είχαμε 100 τρανς γνωστές για την αποφασιστικότητά τους να αφήσουν το πεζοδρόμιο και να ανοίξουν μία επιχείρηση, η εικόνα αυτή θα ανατρεπόταν. Αντίστοιχα συμβαίνει και με τους gay και τις λεσβίες.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!