1778: Γεννιέται ο Μπο Μπρούμελ (Beau Brummell) στο Λονδίνο. Το πραγματικό του όνομα ήταν Τζορτζ Μπράιαν Μπρούμελ (George Bryan Brummell). Ενδεχομένως αυτός ο Άγγλος δανδής να ενέπνευσε την καρικατούρα των ομοφυλόφιλων ανδρών που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. Έζησε στα πιο εκθαμβωτικά διαμερίσματα, φορούσε τα πιο κιτς ρούχα και είχε την πιο κακιασμένη αίσθηση του χιούμορ. Πέθανε σε άσυλο ψυχικά διαταραγμένων.

1977: Δημοψήφισμα που λαμβάνει χώρα στην πόλη Dade της Φλόριντα των ΗΠΑ, κατόπιν πιέσεων των φονταμενταλιστών Χριστιανών Ανίτα Μπράιαντ (Anita Bryant), του συζύγου της Μπομπ Γκρην (Bob Green) και της οργάνωσής τους «Σώστε τα παιδιά μας» ("Save Our Children"), καταργεί τον κομητειακό νόμο που απαγορεύει τις διακρίσεις βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική μάχη (και ήττα, ταυτόχρονα) στα πλαίσια του αγώνα για τα ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στις ΗΠΑ. Επίσης, ήταν η πρώτη φορά που οι αντι-ομοφυλοφιλικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν επιτυχημένα την τακτική ότι οι ομοφυλόφιλοι κακοποιούν παιδιά, ένα ψέμα που θα χρησιμοποιείται για το υπόλοιπο των δεκαετιών '70 και '80.

2008: Γίνεται στην Αθήνα το τέταρτο φεστιβάλ υπερηφάνειας. Η προσέλευση ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. 4000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας. Η πορεία αυτή θα μείνει στην ιστορία για τρία πράγματα: 1. Την μεγάλη συμμετοχή 2. Ήταν η πρώτη πορεία που πέρασε και από την βουλή και από το δημαρχείο 3. για την άνωθεν (από τις ταράτσες των κτηρίων) φασιστική επίθεση με αυγά, γιαούρτι και αλεύρι που δέχτηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!