Το προφυλακτικό είναι το κυριότερο μέσο προφύλαξης από τον hiv και τα άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.
Τα προφυλακτικά είναι φτιαγμένα από ένα φυσικό υλικό το λατέξ. Κυκλοφορούν όμως και προφυλακτικά φτιαγμένα από πολυουρεθάνη, όμως δεν τα βρίσκεις εύκολα. Προφυλακτικά φτιαγμένα από φυσικές μεμβράνες δεν προσφέρουν καμία προστασία από τον hiv και τα  άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.
Τα προφυλακτικά που έχουν σπερματοκτόνα όπως nonoxynol-9 μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και  σε κάνουν πιο ευάλωτο στον hiv και στα άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.
Προφυλακτικά με γεύσεις είναι καλά για το στοματικό σεξ αλλά στο πρωκτικό σεξ μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς.
Που τα βρίσκω

Είναι πολύ εύκολο να βρεις προφυλακτικά στα φαρμακεία , στα σούπερ-μάρκετ, στα περίπτερα, σε καταστήματα καλλυντικών αλλά και σε αυτόματους πωλητές (μηχανάκια) στις τουαλέτες κάποιων μπαρ ή εστιατορίων.
Όταν αγοράζεις προφυλακτικά καλό είναι να προσέχεις να μην είναι εκτεθειμένα στον ήλιο γιατί μπορεί να έχουν καταστραφεί. Αυτό συμβαίνει κυρίως στα περίπτερα. Είναι καλύτερα να τα προμηθεύεσαι από τα φαρμακεία γιατί εκεί φυλάσσονται σε κατάλληλες συνθήκες.
Σημαντικό είναι να προσέξεις την ημερομηνία λήξης. Αν δεν υπάρχει πάνω στο κουτάκι μην το αγοράσεις. Ένα ληγμένο προφυλακτικό δεν σου προσφέρει καμία προστασία.
Μην φυλάς τα προφυλακτικά σου στο πορτοφόλι με τα κέρματα ή στην κωλότσεπη. Τρίβονται και μπορεί μετά να σπάσουν πολύ εύκολα.
Χρήση
Το προφυλακτικό φοριέται από την αρχή και σε όλη την διάρκεια της σεξουαλική πράξης.
Σε προστατεύει ακόμα και αν δεν πρόκειται να τελειώσεις μέσα στον άλλον ή αν ο άλλος δεν πρόκειται να τελειώσει μέσα σου.
Δεν είναι μόνο το σπέρμα που μπορεί να μεταδώσει τον hiv ή τα άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Το προφυλακτικό σε προστατεύει και από την επαφή με υγρά ή   πληγές που μπορεί να υπάρχουν στο πέος ή στον πρωκτό (ή  να δημιουργηθούν κατά την διείσδυση) και μπορούν να γίνουν είσοδοι για διάφορους ιούς, μικρόβια ή βακτηρίδια  Άλλωστε υπάρχουν και νοσήματα που μεταδίδονται με την απλή επαφή, όπως τα κονδυλώματα ή ο έρπης ή η σύφιλη.
Χρησιμοποίησε καινούργιο προφυλακτικό με κάθε σεξουαλικό σύντροφο και σε κάθε σεξουαλική επαφή.
Μην χρησιμοποιείς το ίδιο προφυλακτικό με δύο διαφορετικούς συντρόφους.
Όταν χρησιμοποιείς προφυλακτικό στο στοματικό σεξ, καλό είναι να το αλλάξεις πριν το πρωκτικό σεξ γιατί μπορεί να έχει τραυματιστεί από τα δόντια και να  σπάσει.
Τα προφυλακτικά για το στοματικό σεξ είναι ακατάλληλα για το πρωκτικό σεξ γιατί οι ουσίες από τις γεύσεις που έχουν μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς στον βλεννογόνο.
Όταν φοράς το προφυλακτικό κράτα το από την άκρη με τα δυο  δάχτυλα και ξετύλιξέ το απαλά προς τα κάτω να καλύψει όλο το πέος. Με αυτόν τον τρόπο δεν μένει αέρας στην κορυφή του προφυλακτικού και δεν υπάρχει κίνδυνος  να σπάσει κατά την εκσπερμάτωση.

Λιπαντικό
Κάθε φορά που χρησιμοποιείς προφυλακτικό στο πρωκτικό σεξ χρησιμοποίησε και λιπαντικό. Το σάλιο δεν είναι αρκετό και στεγνώνει γρήγορα. Το λιπαντικό βοηθάει τη διείσδυση. Έτσι δεν κινδυνεύεις να σου σπάσει το προφυλακτικό πάνω στο σεξ ή να  δημιουργηθούν πληγές στον πρωκτό.
 Χρησιμοποίησε λιπαντικό που έχει βάση το νερό (υδατοδιαλυτό) και δεν καταστρέφει το προφυλακτικό. Στα φαρμακεία μπορεί να βρεις τέτοιο λιπαντικό όπως η Κ-Υ (κέι-γουάι). Τελευταία κάποιες μάρκες προφυλακτικών κυκλοφορούν και υδατοδιαλυτά λιπαντικά. Μπορείς να τα βρεις μαζί με τα προφυλακτικά στα φαρμακεία, τα σούπερ-μάρκετ, ή τα καταστήματα καλλυντικών. Διάφορα είδη υδατοδιαλυτών λιπαντικών μπορείς να βρεις στα sex shops. Υπάρχουν επίσης λιπαντικά με βάση την σιλικόνη. Τα λιπαντικά αυτά δεν καταστρέφουν το προφυλακτικό και δεν στεγνώνουν τόσο γρήγορα όσο τα υδατοδιαλυτά.
Τα λιπαντικά όπως η βαζελίνη, κρίσκο, κρέμες σώματος, κρέμες για μασάζ, αρωματικά ή χαλαρωτικά λάδια κ.α. είναι λιποδιαλυτά με αποτέλεσμα να καταστρέφουν το προφυλακτικό και να  σπάει.

Πηγή

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!