Οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων στη χώρας μας θα είναι γεγονός την ερχόμενη βδομάδα, σύμφωνα με την Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας.

Πρόκειται για δύο πολιτικούς γάμους, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν ο ένας στο δήμο Θεσσαλονίκης και ο άλλος στο δήμο Καισαριανής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, υποστήριξε ότι είναι εφικτή η νομιμοποίηση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών με πολιτικό γάμο στην Ελλάδα.

 Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού, Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε ότι είτε με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης είτε με το γάμο, τα ομόφυλα ζευγάρια θα πρέπει νόμιμα να χαίρονται τα δικαιώματα τους.

Την αντίθεση του στους ομοφυλοφιλικούς γάμους εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος ωστόσο σημείωσε ότι η εκκλησία δεν μπορεί να επιβάλλει αστυνομικά μέτρα.

Το θέμα αυτό μαζί με την ελεύθερη συμβίωση με συμβολαιογραφική πράξη, θα τεθούν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι ο πολιτικός γάμος για ζευγάρια ιδίου φύλου ισχύει ήδη σε Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία Καναδά και Νότιο Αφρική.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!