Νέα Υόρκη: Μια νέα αμερικανική μελέτη αμφισβητεί την αντίληψη ότι για πολλές γυναίκες η αμφισεξουαλικότητα είναι μόνο μια φάση που περνάνε πριν κατασταλάξουν σε μια πραγματική σεξουαλική ταυτότητα.

Μια θεωρία για την αμφισεξουαλικότητα υποστηρίζει ότι πρόκειται για παροδική ή φάση άρνησης. Σύμφωνα με την άποψη αυτή, ορισμένες γυναίκες που είναι όντως ομοφυλόφιλες υιοθετούν την αμφισεξουαλικότητα όταν για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο, ενώ γυναίκες που αυτο-αποκαλούνται αμφισεξουαλικές είναι στην πραγματικότητα ετεροφυλόφιλες και απλά περνάνε μια φάση σεξουαλικού πειραματισμού.

Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο Developmental Psychology, η δρ Λίζα Ντίαμοντ και οι συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, διαπίστωσαν μετά από δεκαετή έρευνα ότι ελάχιστες αμφισεξουαλικές γυναίκες απέρριψαν αυτή την σεξουαλική ταυτότητα για την ετικέτα της ομοφυλόφιλης ή ετεροφυλόφιλης.

Η έρευνα λοιπόν υποστηρίζει την αντίληψη ότι η αμφισεξουαλικότητα είναι ένας ξεκάθαρος σεξουαλικός προσανατολισμός. Στη μελέτη συμμετείχαν 79 νεαρές γυναίκες που, στην αρχή, περιέγραψαν τον εαυτό τους ως ομοφυλόφιλο, αμφιφυλόφιλο ή χωρίς χαρακτηρισμό. Κατά τη διάρκεια των δέκα ετών ερωτήθηκαν πέντε φορές για το αν είχε αλλάξει η σεξουαλικότητα τους. Γενικά, οι αμφισεξουαλικές γυναίκες ήταν πιθανότερο από τις ομοφυλόφιλες να αλλάξουν σεξουαλική ταυτότητα και οι περισσότερες αλλαγές στρέφονταν προς την μη χαρακτηριζόμενη ταυτότητα. Ωστόσο, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για μεγάλης κλίμακας αλλαγές προς είτε την ομοφυλοφιλία είτε την ετεροφυλοφιλία. Μόνο δύο γυναίκες που αρχικά είχαν αυτοχαρακτηριστεί ως αμφισεξουαλικές τελικά καταστάλαξαν στην ομοφυλόφιλή ή ετεροφυλόφιλη ταυτότητα. Η μελέτη δείχνει επίσης ότι σε αντίθεση με άλλες θεωρίες για την αμφισεξουαλικότητα, οι αμφιφυλόφιλες γυναίκες δεν φάνηκε να αποφεύγουν ηθελημένα την δέσμευση. Όχι μόνο οι αμφιφυλόφιλες γυναίκες έτειναν να επιδιώκουν τις αποκλειστικές, μονογαμικές σχέσεις με την πάροδο του χρόνου, αλλά ήταν και πιθανότερο να το κάνουν συγκριτικά με τις ομοφυλόφιλες ή ετεροφυλόφιλες γυναίκες. Κατά την ολοκλήρωση της δεκαετούς έρευνας, περίπου το 60% των αμφισεξουαλικών γυναικών διατηρούσαν σχέση για περισσότερο από πέντε χρόνια, ενώ το 30% ήταν έγγαμες ή είχαν υλοποιήσει μια τελετή δέσμευσης.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η μελέτη είναι περιορισμένη από το γεγονός ότι είναι μικρής κλίμακας και περιέλαβε μόνο γυναίκες, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν μέσης κοινωνικής τάξης και καυκάσιας φυλετικής καταγωγής.

 

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!