Το «Naître Père» «Γεννημένος πατέρας» είναι ένα γαλλικό ντοκιμαντέρ για ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων που χρησιμοποιούν μια παρένθετη γυναίκα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να φέρει στη ζωή το παιδί τους.

«Έκανα αυτή την ταινία, γιατί έγινα πρόσφατα μητέρα. Έχω ένα μικρό αγόρι που είναι 4 χρονών. Συγκινήθηκα με την ιστορία του Ζερόμ και του Φρανσουά, δύο ανδρών που είχαν τόση έντονη επιθυμία να κάνουν μωρό και σκέφτηκα πώς θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Πώς αισθανόταν η παρένθετη μητέρα; Πώς οργάνωσαν όλη την ιστορία; Το δίκτυο των ανθρωπίνων δεσμών σ’ αυτή την περιπέτεια με γοήτευσε. Και ήθελα πραγματικά να καταγράψω αυτή την ιστορία που ήταν κυριολεκτικά απίστευτη. Πολύ μοντέρνα αλλά ταυτόχρονα τόσο διαχρονική» παραδέχεται η σκηνοθέτιδα της ταινίας Ντελφίν Λανζόν και συνεχίζει: «Νομίζω ότι υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που αισθάνονται καλά με αυτό το θέμα, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου είναι αντίθετη με κάτι τέτοιο. Ειδικά ο Ζερόμ και ο Φρανσουά, οι άνθρωποι που θα δουν την ταινία, θα σας πουν ότι τα χρήματα που δίνονται στην παρένθετη μητέρα είναι μόνο αποζημίωση για τους μήνες που δεν μπορεί να πάει στη δουλειά της.Δεν μπορείτε να εκτιμήσετε το δώρο που αυτές οι γυναίκες δίνουν. Προσφέρουν ζωή».

Η παρένθετη μητρότητα είναι παράνομη στη Γαλλία. Τα ζευγάρια, τόσο τα ετεροφυλόφιλα, όσο και τα ομοφυλόφιλα ταξιδεύουν σε χώρες όπως για παράδειγμα οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η διαδικασία της παρένθετης μητρότητας είναι νόμιμη.

Ενώ το γαλλικό κοινοβούλιο πέρασε πρόσφατα μια νομοθεσία για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, η τεχνητή γονιμοποίηση και η παρένθετη μητρότητα παραμένουν μέχρι σήμερα παράνομες.

Το ντοκιμαντέρ «Γεννημένος Πατέρας» παίζεται σε αρκετούς κινηματογράφους ευρωπαϊκών χωρών.

 

Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!