Το πρώτο προσκλητήριο για σύμφωνο συμβίωσης στην Κύπρο«Η αγάπη μας κλείνει ραντεβού στην Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας, δύο βέρες μας περιμένουν με αγωνία κι ατσάλινα δεσμά υπόσχονται αιώνια ευτυχία».

Με το παραπάνω χαρακτηριστικό λεκτικό ξεκινά το πρώτο προσκλητήριο για την τέλεση Συμφώνου Συμβίωσης μεταξύ δύο ανδρών στην Κύπρο, που τυχαία πριν από λίγο βρέθηκε στα χέρια μας.

Όσοι πάντως ακολουθούν τις στοιχειώδεις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα, δεν θα εκπλαγούν να μάθουν πως οι δύο μελλόνυμφοι δεν είναι άλλοι από τον συγγραφέα και σωφρονιστικό υπάλληλο Μάριο Φρίξου και τον σύντροφό του Φάνο Ελευθεριάδη.

Το εν λόγω ζευγάρι είχε αποφασίσει να δημοσιοποιήσει την επισημοποίηση της σχέσης του εδώ και καιρό «για ακτιβιστικούς λόγους», όπως αναφέρει στη CITY ο Μάριος Φρίξου σε άρθρο που είχαμε γράψει τον περασμένο Μάη για γκέι γάμους στην Κύπρο.

«Αν και κυρίως για να γλεντήσουμε την αγάπη μας είναι που το κάνουμε, επιθυμούμε ταυτόχρονα να στείλουμε ένα κοινωνικό μήνυμα στα ομόφυλα ζευγάρια που κρύβονται να ακολουθήσουν το δικό μας παράδειγμα, γιατί μόνο έτσι θα ξυπνήσει η κοινωνία των πρέπει και των ταμπού» μας είχε πει ενδεικτικά ο εκ Ξυλοφάγου συγγραφέας δημοφιλών στην κυπριακή αγορά μυθιστορημάτων.

Να σημειωθεί πως με βάση πληροφόρηση που είχαμε από την accept LGBT, το ενδιαφέρον για τέλεση Συμφώνων αποδεικνύεται μεγαλύτερο από το αναμενόμενο ενώ εντύπωση προκαλούν τα αρκετά αιτήματα από ξένα ζευγάρια που είτε ζουν Κύπρο ή θέλουν να επισκεφθούν το νησί μας για να επισημοποιήσουν τη σχέση τους εδώ.

Τα Σύμφωνα θα ξεκινήσουν να τελούνται στην Κύπρο από τις 18 Ιανουαρίου και έπειτα, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες στο Αρχείο Πληθυσμού του Υπουργείου Εσωτερικών, κάτω από το οποίο θα υπάγεται ο ρηξικέλευθος για τη χώρα μας θεσμός.

Σε πρώτο στάδιο, οι τελετές θα πραγματοποιούνται στις Επαρχιακές Διοικήσεις. Στόχος, ωστόσο, της accept είναι να δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιούνται με την παρουσία ενός αρμόδιου λειτουργού στον χώρο που το εκάστοτε ζευγάρι θα επιθυμεί.

Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!