Το Twitter απαγορεύει τα ομοφοβικά/τρανσφοβικά τιτιβίσματα Στην απαγόρευση λογαριασμών που χρησιμοποιούν, μεταξύ άλλων, ομοφοβική-τρανσφοβική γλώσσα πρόκεται να προχωρήσει το Twitter.

To διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τέτοιες «απεχθείς συμπεριφορές».

«Όπως πάντα υιοθετούμε και ενθαρρύνουμε τις διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις, όμως θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα σε σχέση με λογαριασμούς που περνούν τα όρια και καταφεύγουν σε κατάχρηση», δήλωσε η Megan Cristina, υπεύθυνη αλήθειας και εμπιστοσύνης της πλατφόρμας.

«Δεν θα πρέπει να προωθείται η βία ή η άμεση επίθεση ή η απειλή ενάντια σε άλλους ανθρώπους με βάση τη φυλή, την εθνικότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο, την ταυτότητα φύλου, τον θρησκευτικό προσανατολισμό, την ηλικία, την αναπηρία ή την ασθένεια…».

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις πολλές κριτικές που έχει δεχθεί το Twitter, σχετικά με τις ελάχιστες δράσεις του για την προστασία των χρηστών που δέχονται κακοποίηση αλλά και για τη μείωση της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις έχει υπό τον έλεγχό του τουλάχιστον 46.000 λογαριασμούς.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι το παράδειγμα της Taylor Alasna, ενός 16χρονου κοριτσιού που αυτοκτόνησε τον περασμένο Απρίλιο, επειδή δεχόταν έντονα τρανσφοβικά σχόλια στο Twitter. Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα No Homophobes.com, η λέξη ‘faggot’ (χρησιμοποιείται αρνητικά για τα gay άτομα) εμφανίστηκε σε περισσότερα από 34 εκατομμύρια tweets από τον Ιούλιο του 2012.

Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!