Κάθε χρόνο οι τραβεστί και τρανσέξουαλ στον κόσμο, υφίστανται διακρίσεις και βία. Πολλές τρανσέξουαλ δολοφονούνται, άλλες κακοποιούνται βάναυσα, άλλες γελοιοποιούνται και εξευτελίζονται από τις αστυνομικές αρχές και τα πιο συντηρητικά τμήματα της κοινωνίας μας. Πολλές γυναίκες τρανς υφίστανται διακρίσεις στην αγορά εργασίας, μην μπορώντας να βρουν δουλειά και καταλήγοντας νομοτελειακά στην πορνεία, με τους κινδύνους και την οικονομική ανασφάλεια που αυτή συνεπάγεται, και στην αναζήτηση κατοικίας, αντιμετωπίζοντας πολλές φορές την απόρριψη από ιδιοκτήτες και ιδιοκτήτριες ακινήτων που αρνούνται να τους νοικιάσουν διαμέρισμα.

Η παγκόσμια ημέρα μνήμης για όλες τις τρανσέξουαλ είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε και να τιμήσουμε όλες εκείνες τις γυναίκες (και άντρες) τρανς που έπεσαν θύματα της βίας και των διακρίσεων και ανοίγουν τον δρόμο για την τρανσεξουαλική απελευθέρωση στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Το gayworld.gr τιμά τις Ελληνίδες τρανς και ταυτόχρονα υπενθυμίζει ότι η τρανς, αμφί, λεσβιακή και γκέι κοινότητα στην Ελλάδα είναι ενιαία και αδιαίρετη και μάχεται όλη μαζί υπέρ της ισότητας όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου.

Με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης διεκδικούμε για όλες τις τρανσέξουαλ την ποινικοποίηση των ομοφοβικών και αντιτρανσεξουαλικών δηλώσεων, την ποινικοποίηση και τον χαρακτηρισμό ως εγκλημάτων μίσους όλων των ομοφοβικών και αντιτρανσεξουαλικών πράξεων, την οικονομική στήριξη από το κράτος όλων των τρανσέξουαλ ως ευπαθούς κοινωνικής ομάδας αλλά και την οικονομική ενίσχυση όλων των οργανώσεων που μάχονται υπέρ των δικαιωμάτων τους.


Σημαντική είναι και η αναγνώριση του κινδύνου που υφίσταται ένας/μία πρόσφυγας με ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό ή τρανσεξουαλική ταυτότητα φύλου όταν στη χώρα προέλευσης μπορεί να φυλακιστεί ή να εκτελεστεί εξαιτίας του προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου (πχ Ιραν, Πακιστάν κα) και χορήγηση ασύλου

Δυνατότητα αλλαγής ονόματος - με ληξιαρχική πράξη - των τρανσεξουαλικών προσώπων τα οποία ζουν καθημερινά με βάση το κοινωνικό και όχι το βιολογικό τους φύλο, χωρίς να είναι απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση διόρθωσης φύλου.

Την ένταξη της θεραπείας τανσεξουαλικών ατόμων (διάγνωση, ορμονοθεραπεία, εγχειρίσεις διόρθωσης φύλου, κ.τ.λ.) στο σύστημα υγείας με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτεται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης, η ύπαρξη πρόνοιας για την προεγχειριτική και μετεγχειριτική πορεία των τρανσεξουαλικών ατόμων, ώστε η μετάβαση από το ένα φύλο στο άλλο να γίνεται κατά το δυνατόν πιο ομαλά.

Τη θέσπιση πλαισίου για τρανσεξουαλικά άτομα, το οποίο θα τους επιτρέπει να μην καταλήγουν στην πορνεία ως μόνη διέξοδο οικονομικών απολαβών.

Τη μετατροπή του αδικήματος της παράνομης πορνείας σε πταίσμα και η επιβολή προστίμου (από πλημμέλλημα που είναι τώρα) ούτως ώστε να σταματήσει η εξαθλίωση και διαπόμπευση των τρανσεξουαλικών με τις συνεχείς προσαγωγές και συλλήψεις οι οποίες συνοδεύονται από την απάνθρωπη και φασιστική συμπεριφορά των αστυνομικών υπαλλήλων.

Την συνταξιοδοτική και ιατροφαρμακευτική πρόνοια για τις τρανσεξουαλικές γυναίκες προχωρημένης ηλικίας, οι οποίες άσκησαν το επάγγελμα της πορνείας αλλά εξαιτίας της απαγόρευσης του αρ. 347 ΠΚ, δεν μπόρεσαν να εγγραφούν στο ΙΚΑ και να έχουν συνταξιοδοτική κάλυψη.

Τέλος ζητάμε την άμεση ένταξη στο σχολικό πρόγραμμα του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής και ενημέρωσης με ιδιαίτερη αναφορά στην gay, λεσβιακή και τρανσεξουαλική συμπεριφορά.

Είναι στο χέρι μας να φτιάξουμε μια κοινωνία καλύτερη χωρίς αποκλεισμούς. Ας αγωνιστούμε όλες και όλοι για ένα κόσμο καλύτερο χωρίς σεξιστικές διακρίσεις.

 

Η διαχειριστική ομάδα
www.gayworld.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!