Στα πλαίσια συνάντησης μεταξύ Βρετανών/ίδων και Ιρανών βουλευτών/ίνων, στο Λονδίνο, ένας υψηλόβαθμος Ιρανός πολιτικός αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι το Ιράν, ως ισλαμικό κράτος, τιμωρεί την ομοφυλοφιλία με την ποινή του θανάτου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Times. Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ειρηνευτικής συζήτησης στην Διακοινοβουλευτική Ένωση τον φετινό Μάιο, και οι Times απέκτησαν πρόσβαση σε κάποια λεπτά αυτής της συζήτησης, βάσει του βρετανικού νόμου για την ελευθερία της πληροφορίας.

Οι ομάδες LGBT δικαιωμάτων αναφέρουν εδώ και πάνω από ένα χρόνο ότι οι ομοφυλόφιλοι εκτελούνται στο Ιράν, αλλά η κυβέρνηση της χώρας αρνείται επανειλημμένως ότι οι δημόσιοι απαγχονισμοί γίνονται εξαιτίας της ομοφυλοφιλίας. Το 2005, δύο νεαροί άντρες κρεμάστηκαν σε δημόσια πλατεία στο βόρειο Ιράν, αφού βρέθηκαν ένοχοι για ομοφυλοφιλία. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, καταδικάστηκαν για την απαγωγή και το βιασμό ενός έφηβου άντρα. Τον Μάιο, μια δυτική LGBT οργάνωση για ομοφυλόφιλους Ιρανούς δήλωσε ότι η αστυνομία του Ιράν συνέλαβε 87 ομοφυλόφιλους σε πάρτι σε ιδιωτική κατοικία. Κάποιες διεθνείς ομάδες ομοφυλοφιλικών δικαιωμάτων πιστεύουν ότι από την άνοδο των Αγιατολάχ στην εξουσία, το 1979, και μετά, έχουν εκτελεστεί πάνω από 4.000 λεσβίες και γκέι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Μαΐου, Βρετανοί/ίδες βουλευτές/ίνες ρώτησαν τον Ιρανό βουλευτή Μοχσέν Γιαχαβί (Mohsen Yahyavi) για τις αναφορές. Σύμφωνα με τα λεπτά της συζήτησης στα οποία έχουν πρόσβαση οι Times, ο Γιαχαβί απάντησε ότι οι ομοφυλόφιλοι/ες αξίζουν να εκτελεστούν ή να βασανιστούν ή πιθανώς και τα δύο. «Εξήγησε ότι, σύμφωνα με το Ισλάμ, η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται», αναφέρει η ταινία. «Είπε ότι αν η ομοφυλοφιλική δραστηριότητα γίνεται σε ιδιωτικό χώρο δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αυτοί/ές με απροκάλυπτη συμπεριφορά πρέπει να εκτελούνται [αρχικά είπε βασανίζονται, αλλά μετά το άλλαξε σε εκτελούνται]. Εξέθεσε την άποψη ότι η ομοφυλοφιλία είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση, και ότι οι άνθρωποι υπάρχουν για να αναπαράγονται. Οι ομοφυλόφιλοι/ες δεν αναπαράγονται.»

Τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου δήλωσαν ότι σοκαρίστηκαν από τη στάση του Γιαχαβί. «Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι αυτή η στάση επιμένει και κάναμε σαφές αυτό που νιώσαμε», δήλωσε στους Times η Αν Κλόιντ (Ann Clwyd), βουλευτίνα των Εργατικών και επικεφαλής της βρετανικής αντιπροσωπείας.

Τον Σεπτέμβριο ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάν (Mahmoud Ahmadinejad) προκάλεσε γέλια στο ακροατήριο, δηλώνοντας σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ ότι δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι/ες στο Ιράν. «Στο Ιράν δεν έχουμε ομοφυλόφιλους/ες όπως εσείς στη χώρα σας. Δεν έχουμε αυτό το φαινόμενο. Δεν ξέρω ποιος σας είπε ότι το έχουμε».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!