Μηδενική ανοχή στη διαφορετικότητα και βαθύς συντηρητισμός Μόνο στο "Φ" τα πορίσματα της μεγάλης πανευρωπαϊκής έρευνας

Βαθιές ρίζες φαίνεται πως έχει ο συντηρητισμός που διέπει την κοινωνία μας και που αναφέρεται σε ζητήματα όπως οι κοινωνικές σχέσεις και η θρησκεία ενώ είναι αξιοσημείωτο το ουσιαστικό έλλειμμα κοινωνικής συνοχής, η έξαρση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Αυτά είναι μερικά από τα ευρήματα της μεγάλης έρευνας που κατέγραψε την αλλαγή ή τη συνέχεια στις στάσεις, τις συμπεριφορές και τις αξίες των Ευρωπαίων πολιτών σε μια σειρά κοινωνικών, πολιτικών και πολιτισμικών ζητημάτων. Συντονιστής της έρευνας στην Κύπρο ήταν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

[...] Η Κύπρος έχει το χαμηλότερο ποσοστό ατόμων (38.4%) που συμφωνούν με την άποψη ότι οι ομοφυλόφιλοι (άντρες και γυναίκες) πρέπει να είναι ελεύθεροι να ζήσουν τη ζωή τους όπως θέλουν σε αντίθεση με χώρες όπως η Δανία (88.1%), η Σουηδία (86.4%) και Νορβηγία (80.8%).

[...] ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ των Κυπρίων απέναντι στη διαφορετικότητα, έρχονται να συμπληρώσουν στοιχεία που φανερώνουν ότι η κυπριακή κοινωνία έχει σοβαρό έλλειμμα κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Σε σχέση με άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, και σε αντίθεση ίσως με τη εντύπωση που ενδέχεται να κυριαρχεί για τον κοινωνικό χαρακτήρα των Κυπρίων, οι Κύπριοι εμφανίζονται οι πιο επιφυλακτικοί Ευρωπαίοι προς τους συμπολίτες τους. Σε αντίθεση με τις σκανδιναβικές κοινωνίες όπου εμφανίζονται στην Ευρώπη με τα υψηλότερα ποσοστά κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης η Κύπρος, μαζί με χώρες όπως η Βουλγαρία, η Πολωνία και η Πορτογαλία δείχνουν να βρίσκονται στον αντίποδα. Συγκεκριμένα εμφανίζονται να μην έχουν ιδιαίτερα εμπιστοσύνη στους περισσότερους ανθρώπους, να βλέπουν με καχυποψία τους άλλους και να μην αναγνωρίζουν σε αυτούς αγαθές προθέσεις. Την ίδια ώρα, οι Κύπριοι εμφανίζονται ως οι Ευρωπαίοι με την πιο άμεση σχέση με τη θρησκεία. Συγκεκριμένα στο ερώτημα «Πόσο θρησκευόμενος/ η είσαι;» στην κλίμακα από 0-10 εμφανίζονται με διαφορά ο πιο θρησκευόμενος λαός στην Ευρώπη με δεύτερους τους Πολωνούς. Καταλαμβάνουν επίσης τη δεύτερη θέση πίσω από τους Πολωνούς στα ερωτήματα για τη συχνότητα εκκλησιασμού και τη συχνότητα προσευχής (στην κλίμακα από 0-6 όπου το 0 υποδηλώνει «ποτέ» και το 6 «περισσότερο από μια φορά τη βδομάδα»). Το γεγονός αυτό μας υποχρεώνει ωστόσο να μιλήσουμε ή/και ερμηνεύσουμε αυτή την προσέγγιση και ως μια υποκριτική στάση των Κυπρίων. Δηλαδή, ενώ από τη μια θέλουν να εμφανίζονται ως ο λαός με τη στενότερη σχέση με τη θρησκεία από την άλλη δε φαίνεται να αποτελούν βίωμα βασικές αξίες της Χριστιανικής θρησκείας (π.χ ανοχή, αποδοχή, αγάπη για τον πλησίον κ.λ.π).

Πηγή: http://www.phileleftheros.com.cy

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!