Πρώτη αναγνώριση ατόμου ως «ουδετέρου φύλου» στη ΓαλλίαΔικαστήριο στην πόλη Tours της Γαλλίας αναγνώρισε για πρώτη φορά το δικαίωμα ενός ατόμου να προσδιορίζεται ως «ουδετέρου φύλου» σε δημόσια έγγραφα.

Εναντίον της απόφασης, η οποία αναμένεται να προκαλέσει κύμα προσφυγών για επίσημη αναγνώριση του «ουδετέρου φύλου, ασκήθηκε ήδη έφεση από την Εισαγγελία.

Η απόφαση, η οποία εκδόθηκε στα τέλη Αυγούστου, αφορά ένα 64χρονο μεσοφυλικό (intersex) άτομο το οποίο είχε γεννηθεί με γυναικεία και αντρικά γεννητικά όργανα.

«Ως έφηβος κατάλαβα ότι δεν ήμουν ένα αγόρι. Δεν είχα γένια και οι μυς μου δεν μεγάλωναν. Σήμερα, ωστόσο, νιώθω πως η κοινωνία με αναγνωρίζει για αυτό που πραγματικά είμαι», αναφέρει το άτομο σε συνέντευξή του.

Το δικαστήριο αναφέρει στην απόφασή του πως το αρσενικό φύλο «επιβλήθηκε στον ενάγοντα για όλη του τη ζωή χωρίς να έχει ποτέ τη δυνατότητα να εκφράζει τα βαθύτερα αισθήματά του».

Η Εισαγγελία άσκησε έφεση εναντίον της απόφασης, καθώς θεωρεί ότι οδηγεί στην αναγνώριση ουδετέρου φύλου, κάτι που δεν προβλέπεται από τη γαλλική νομοθεσία.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, υπάρχει η δυνατότητα ουδέτερης κατάστασης για ένα νεογέννητο άτομο, μόνο όμως προσωρινά, έως ότου οι γιατροί καταλήξουν στην ταυτότητα του φύλου του.

Περισσότερο από 1% των ανθρώπων γεννιέται χωρίς σαφή διάκριση του φύλου του, με τους γιατρούς να προχωρούν, συνήθως άμεσα, σε αφαίρεση των γυναικείων ή των ανδρικών γεννητικών οργάνων, ανακηρύσσοντας στη συνέχεια το νεογέννητο αγόρι ή κορίτσι.

Διαβάστε περισσότερα στο Lawspot.gr
https://www.lawspot.gr/nomika-nea/proti-anagnorisi-atomoy-os-oydeteroy-fyloy-sti-gallia

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!