Νόμος στις ΗΠΑ απαγορεύει την διακρίση υπαλλήλων με βάση τις σεξουαλικές προτιμήσεις
Αντιδρά ο Τζ.Ο.Μπους

Ουάσινγκτον. Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ψήφισε νόμο κατά των διακρίσεων στον χώρο εργασίας ο οποίος παρέχει επιπλέον δικαιώματα στους ομοφυλόφιλους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, είναι πλέον παράνομα να λαμβάνουν οι εργοδότες αποφάσεις για την πρόσληψη, την απόλυση, την μισθοδοσία και την προαγωγή των υπαλλήλων στη βάση των σεξουαλικών τους προτιμήσεων. Από τις διατάξεις του νόμου εξαιρείται η Εκκλησία και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τεντ Κένεντι και η γερουσιάστρια των Ρεπουμπλικάνων Σούζαν Κόλινς προτίθενται να εισάγουν ανάλογη νομοθεσία στη Γερουσία, την οποία - αν υπερψηφιστεί - πρέπει να εγκρίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο Τζορτζ Ο. Μπους έχει δηλώσει ότι θα την μπλοκάρει ενώ και ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι τυχόν υπερψήφιση θα έχει συνταγματικές επιπλοκές και ότι θα παραβιάσει δικαιώματα θρησκευτικών ομάδων.

Ο νόμος κατά των διακρίσεων στην εργασία (Employment Non-Discrimination Act) ψηφίστηκε με την υποστήριξη των Δημοκρατικών και έλαβε 235 ψήφους υπέρ και 184 κατά. Αν είχε λάβει περισσότερα από τα δύο τρίτα των ψήφων (περίπου 350 ψήφους) θα παρέκαμπτε το προεδρικό βέτο.

Αρχικά, υπήρχαν διατάξεις υπέρ και των τρανσέξουαλ υπαλλήλων αλλά αποσύρθηκαν γιατί με αυτή τη μορφή ο νόμος δεν συγκέντρωνε την υποστήριξη των μετριοπαθών και συντηρητικότερων οπαδών των Δημοκρατικών.

Οι βουλευτές που εισηγήθηκαν και ψήφισαν το νόμο τονίζουν ότι ο νόμος αποτελεί κατάκτηση για τους ομοφυλόφιλους εργαζόμενους. Αντίθετα, ορισμένοι εξέφρασαν ανησυχίες για το ότι ο νόμος θα παραβίαζε τα δικαιώματα όσων αντιτίθενται στην ομοφυλοφιλία για θρησκευτικούς λόγους.

Ήδη, οι ομοσπονδιακοί νόμοι των ΗΠΑ απαγορεύουν την διάκριση των υπαλλήλων στη βάση της φυλής, του φύλου και της θρησκείας ενώ σε 19 πολιτείες έχουν ήδη πολιτειακούς νόμους κατά της διάκρισης για λόγους σεξουαλικών προτιμήσεων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!