ΗΠΑ: Αποφυλακίστηκε η υπάλληλος που αρνιόταν να εκδώσει άδειες γάμου για gay ζευγάριαΟμοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε την άμεση αποφυλάκιση μιας δημόσιας υπαλλήλου του Κεντάκι που έμεινε επί έξι ημέρες στη φυλακή με την κατηγορία της περιφρόνησης δικαστηρίου καθώς, για θρησκευτικούς λόγους, αρνιόταν να εκδώσει άδειες γάμου για ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Ο δικαστής Ντέιβιντ Μπάνινγκ δήλωσε ικανοποιημένος καθώς μετά τη φυλάκιση της Κιμ Ντέιβις, 49 ετών, άρχισαν και πάλι να εκδίδονται οι άδειες και διέταξε την αποφυλάκισή της. Τόνισε ωστόσο ότι η υπάλληλος δεν θα πρέπει να επέμβει με κανέναν τρόπο, έμμεσα ή άμεσα, στην εργασία των υφισταμένων της που εκδίδουν τις άδειες.

Σε περίπτωση που η Ντέιβις προσπαθήσει να παρέμβει, "αυτό θα θεωρηθεί παραβίαση της δικαστικής απόφασης και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα", προειδοποίησε ο Μπάνινγκ.

Η 49χρονη γυναίκα, που είναι Αποστολική Χριστιανή, πιστεύει ότι ο γάμος είναι αποκλειστικά η ένωση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Για τον λόγο αυτό, αρνιόταν "κατ' εντολή του Θεού" να εκδώσει άδειες γάμου μετά την απόφαση που έλαβε τον Ιούνιο το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, κρίνοντας νόμιμους τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου σε όλη τη χώρα.

Υποστηρικτές της Ντέιβις είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη φυλακή του Γκρέισον, στο Κεντάκι, λίγο πριν γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου. Πολλοί είχαν καθίσει σε ξαπλώστρες και έπιναν αναψυκτικά, ενώ κρατούσαν και πινακίδες με διάφορα θρησκευτικά μηνύματα γραμμένα επάνω.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο θα γίνει και ένα συλλαλητήριο με τη συμμετοχή των υποψηφίων για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μάικ Χάκαμπι και Τεντ Κρουζ.

Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!