Κίνα: Επιτράπηκε η προβολή της πρώτης gay ταινίαςΜία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, τουλάχιστον σε συμβολικό επίπεδο, πάρθηκε από τις Κινεζικές αρχές, επιτρέποντας για πρώτη φορά την προβολή της ταινίας «Seek McCartney» της οποίας οι ήρωές είναι ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων.

Οι αλλαγές στην κινέζικη κοινωνία έρχονται με γοργούς ρυθμούς, καθώς ένα ακόμα τεράστιο ταμπού φαίνεται ότι σύντομα θα αποτελεί παρελθόν. Ο Κινέζος σκηνοθέτης Wang Chao ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο κινέζικο twiiter, ότι η ταινία του «Seek McCartney» θα προβληθεί κανονικά στους κινηματογράφους της χώρας.

Ο λόγος που αποτελεί είδηση η προβολή της συγκεκριμένης ταινίας είναι ότι αποτελεί την πρώτη στην οποία ήρωες είναι δύο ομοφυλόφιλοι, ένας Κινέζος και ένας Γάλλος, και αφορά την σχέση μεταξύ αυτών των δύο ανδρών.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στην Κίνα το 1997 ενώ μόλις το 2001 αφαιρέθηκε από την λίστα των ψυχικών ασθενειών. Όμως τα gay ζευγάρια στην τεράστια χώρα εξακολουθούν να βρίσκονται υπό διωγμό, ενώ ακόμα και τα σχολικά βιβλία και τα πανεπιστημιακά συγγράμματα αντιμετωπίζουν την ομοφυλοφιλία ως πρόβλημα το οποίο πρέπει να διορθωθεί.

Οι συμπεριφορές είναι μάλλον μπερδεμένες στην αχανή αυτή χώρα, καθώς από παράδοση υπήρχε σχετική ανεκτικότητα στην ομοφυλοφιλία, όμως αυτό ίσχυε όταν οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλλου δεν επηρέαζε την δημιουργία οικογένειας, κάτι που σήμερα είναι μία ιδιαίτερα επιτακτική ανάγκη για την κινέζικη κοινωνία.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με μελέτες υπολογίζεται ότι το 2013 πάνω από 12 εκατομμύρια ομοφυλόφιλοι άνδρες στην Κίνα παντρεύτηκαν «υποχρεωτικά» με γυναίκες και έκαναν παιδιά. Η τάση στην κοινωνία και ιδίως στην εργασία είναι να ασκούν τεράστια πίεση στους εργαζόμενους να εμφανίζονται «τακτοποιημένοι» μέσα σε μία οικογένεια, ενώ υπάρχουν χιλιάδες αναφορές για απολύσεις λόγω των σεξουαλικών τους προτιμήσεων. Μάλιστα, στην Κίνα ανθεί και ένα άλλο φαινόμενο. Οι κλινικές μετατροπής από gay σε straight με μεθόδους μεσαιωνικού τύπου που ξεκινούν από την ύπνωση και φτάνουν στα ηλεκτροσόκ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η απελευθέρωση της προβολής της πρώτης κινέζικης ταινίας για gay είναι ένα γεγονός με ιδιαίτερα μεγάλη συμβολική σημασία. Αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν και τα στερεότυπα της κινέζικης κοινωνίας αλλά και των κρατικών φορέων για τους ομοφυλόφιλους. Όπως και να έχει όμως, είναι ήδη ένα μεγάλο βήμα για την απελευθέρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!