Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζον Χάουαρντ (John Howard), αναμένεται να εξαγγείλει την απόδοση ίσων δικαιωμάτων σε αρκετούς τομείς στα ομόφυλα ζευγάρια, κίνηση που μπορεί να βοηθήσει δύο βασικούς συνεργάτες τους να διατηρήσουν τις έδρες τους στις ερχόμενες εκλογές. Πρόκειται για τον υπουργό περιβάλλοντος Μάλκολμ Τέρνμπουλ (Malcolm Turnbull) και τον Τζο Χόκεϊ (Joe Hockey), που κατεβαίνουν σε περιφέρειες με πολλές «λοατ ψήφους». Σύμφωνα με την εφημερίδα The Age, η ανακοίνωση μπορεί να γίνει εντός των επομένων ημερών.

Ο κ. Τέρνμπουλ έχει ζητήσει αλλαγές στη νομοθεσία, σύμφωνα με το πόρισμα που εξέδωσε τον Ιούνιο η αυστραλιανή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών (Australia's Human Rights and Equal Opportunity Commission, HREOC). Στο πόρισμα αυτό υπογραμμίζεται ότι χρειάζεται αλλαγή σε 58 νόμους προκειμένου να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα οι Αυστραλιανοί/ές ομοφυλόφιλοι/ες και αμφιφυλόφιλοι/ες. Το πόρισμα έκρινε ότι τα ομόφυλα ζευγάρια και οικογένειες λαμβάνουν μικρότερα συνταξιοδοτικά εφ' άπαξ, μικρότερη σύνταξη, λιγότερες μειώσεις φόρων, στρατιωτικές συντάξεις και επιδόματα υγείας, ενώ πληρώνουν περισσότερα χρήματα για τη φροντίδα τους ως ηλικιωμένοι/ες, σε σύγκριση με τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Η κυβέρνηση της χώρας συζήτησε τις προτάσεις εις βάθος τον Αύγουστο, όμως λόγω διαφωνιών των μελών της δεν μπόρεσε να λάβει απόφαση, και άφησε την τελική κρίση στον πρωθυπουργό, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει πρόωρες εκλογές για τις 24/11.

Οι χριστιανικές οργανώσεις έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην ισότητα για τα ομοφυλόφιλα άτομα.

Το αντιπολιτευόμενο εργατικό κόμμα υποστηρίζει τις αλλαγές που πρότεινε η HREOC, αλλά, όπως και το κυβερνόν φιλελεύθερο κόμμα, υποστηρίζει την ομοσπονδιακή απαγόρευση του γάμου ομοφύλων.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!