Ανακοίνωση από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: 

Τον Μάρτιο οι συλλογικότητες ConQueer (Ηράκλειο) και Φύλο και Φτερό (Ρέθυμνο), καθώς και κάποια μεμονωμένα αλληλέγγυα άτομα αποφάσισαν την πραγματοποίηση του 1ο LGBTQI+ Pride της Κρήτης, το οποίο μάλιστα όπως ανακοίνωσαν και έπειτα από συνάντηση, συνεννόηση και συμφωνία με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ηρακλείου, Αριστέα Πλεύρη, θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο πάρκο Γεωργιάδη, στις 26 και 27 Ιουνίου του 2015.

Επί της αρχής, στηρίζουμε μία τέτοια ενέργεια διεκδίκησης της ισότητας, ενάντια στις κυρίαρχες προκαταλήψεις και στα ομοφοβικά στερεότυπα. Ειδικά στην παρούσα συγκυρία, όπου ο λαός επέλεξε και στηρίζει μία κυβέρνηση η οποία βάζει το συμφέρον του λαού πάνω από τις ανάγκες του κεφαλαίου, είναι ακόμα πιο αναγκαία η μάχη ενάντια στη περαιτέρω όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την ενίσχυση των ακραία συντηρητικών δυνάμεων.

Το προσωπικό γίνεται πιο πολιτικό από ποτέ, από τη στιγμή μάλιστα που συμπολίτες μας δέχονται επιθέσεις επειδή έχουν διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα ή επειδή τους υπερασπίζονται.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει θεατές μιας κατάστασης , όπου οι διοργανωτές του 1ο LGBTQI+ Pride της Κρήτης ούτε λίγο ούτε πολύ αντιμετωπίζονται από διάφορους τοπικούς φορείς ως οι «επίγειοι άγγελοι του διαβόλου». Είναι οι «αμαρτωλοί» οι οποίοι θα ταράξουν τα «ήρεμα και άγια νερά της πόλης μας». Είναι οι «περίεργοι» που θα σοκάρουν εμάς τους «κανονικούς».

Μπροστά σε μία τέτοια επίθεση που γίνεται εις βάρος του 1ο LGBTQI+ Pride της Κρήτης η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου δεν θα μπορούσε να μην είναι απέναντι και να δηλώσει τη στήριξη της στη διοργάνωση και τα αιτήματά της. Η διεκδίκηση της αναγνώρισης του Συμφώνου Συμβίωσης, η στήριξη δομών κοινωνικής φροντίδας που δεν θα αποκλείονται τα ΛΟΑΔΚΙ άτομα, η αντιμετώπιση των φαινομένων ομοφοβίας και τρανσφοβίας στην εργασία, στο πανεπιστήμιο και στο σχολείο αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας που οραματιζόμαστε.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους σκοπούς του 1ο LGBTQI+ Pride της Κρήτης και καλεί τον Δήμο Ηρακλείου, συλλογικότητες, κινήσεις, φορείς και οργανώσεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση, καθώς και να εγγυηθούν το αυτονόητο δικαίωμα για την διεξαγωγή του.