Η πρώτη διάσημη Αμερικανίδα τρανσέξουαλΗ Christine Jorgensen ήταν η πρώτη Αμερικανίδα που γεννήθηκε άνδρας και έκανε αλλαγή φύλου, όταν η κοινωνία αδυνατούσε να δεχθεί κάτι τέτοιο (pics)

Η Christine Jorgensen γεννήθηκε το 1926 ως George, υπηρέτησε στο στρατό για δύο χρόνια και αποφάσισε να αναζητήσει τη τύχη και από ότι φαίνεται την πραγματική του ταυτότητα στη Δανία.

Ο George, που γνώριζε από νωρίς τη φύση του, υποβλήθηκε έξι φορές σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και ενημέρωσε τους γονείς και την οικογένειά της όταν πια είχε αποκτήσει τη νέα του ταυτότητα με ένα γράμμα.

Το γράμμα που έφτασε στην οικογένειά της με το όνομα Christine Jorgensen εξηγούσε με κάθε λεπτομέρεια την απόφασή της. "Θυμάστε εκείνο το ντροπαλό και δυστυχισμένο άτομο που έφυγε από την Αμερική; Αυτό το άτομο δεν υπάρχει πια", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ιστορία της έκανε το γύρω του κόσμου χάρη στην προβολή της από το περιοδικό American Weekly, που της παρείχε μια καλή αμοιβή για τα δικαιώματα της ιστορίας, περίπου 20.000 δολάρια.

Μάλιστα, η ιστορία της είχε μεγάλη επιτυχία με τους πολίτες όχι μόνο των ΗΠΑ, αλλά και όλου του κόσμου να έρχονται πιο κοντά με ένα θέμα που αποτελούσε ταμπού για τις τότε κοινωνίες.


Έτσι, η Christine επέστρεψε στην Αμερική και μπήκε στον χώρο των μέσων, όπου συμμετείχε σε πολλές ψυχαγωγικές εκπομπές, την ίδια στιγμή τραγουδούσε σε ένα νυχτερινό κέντρο.

Μετά από λίγο καιρό είχε καταφέρει να μετακομίσει στο Μπεβερλι Χίλς και να κάνει το "Αμερικάνικό όνειρο" πραγματικότητα.

Το 1967 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία της και λίγα χρόνια αργότερα η ιστορία της αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ταινία "The Christine Jorgensen Story".

Αποσύρθηκε από τα λαμπερά φώτα της δημοσιότητας το 1980, όταν ανακάλυψε ότι έπασχε από καρκίνο και πέθανε σε ηλικία 62 ετών εννέα χρόνια αργότερα.

Η ιστορία της στάθηκε η αφορμή να έρθουν στο φως και άλλες αντίστοιχες υποθέσεις τρανσέξουαλ που είχαν επιβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φίλου.

(Πηγή & Mashable)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!