Διχασμένο το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για τους γκέι γάμουςΟυάσινγκτον: Περίπου 2,5 ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για το ζήτημα των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι εννέα δικαστές άκουσαν προσεκτικά τα επιχειρήματα των δύο πλευρών, υπήρξαν -όπως φαίνεται- σκληροί στις ερωτήσεις τους και τώρα καλούνται να λάβουν την τελική (και πολυαναμενόμενη) απόφαση.

Κεντρικό ρόλο φαίνεται να παίζει ο συντηρητικός ανώτατος δικαστής Άντονι Κένεντι, ο οποίος έχει αρκετές φορές ταχθεί υπέρ των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών. Ίσως η ψήφος του -όπως παρατηρούν τα ξένα πρακτορεία- να σπάσει την ιδεολογική γραμμή μεταξύ των δύο πλευρών.

Έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 εκπρόσωποι και των δύο θέσεων. Κάποια στιγμή ένας διαδηλωτής φώναξε ότι οι δικαστές «θα καούν στην κόλαση» αν ψηφίσουν υπέρ. Αμέσως απομακρύνθηκε από την Αστυνομία.

Το ζητούμενο στη συγκεκριμένη απόφαση είναι αν το Ανώτατο Δικαστήριο θα στηρίξει τους γάμους ή θα ταχθεί υπέρ της άποψης ότι η κάθε Πολιτεία της χώρας διατηρεί το δικαίωμα να θέτει περιορισμούς στον ορισμό του γάμου.

Οι γάμοι, όπως αναφέρει το CNN είναι νόμιμοι σε 35 από τις 50 πολιτείες.

Η απόφαση αναμένεται τον Ιούνιο. 

Πηγή: news.in.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!