Δημοσιεύουμε ηλεκτρονική επιστολή που μας ήρθε από την τουρκική lgbtt οργάνωση Lambda Instanbul, η οποία αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό προβλήματα με την τουρκική δικαιοσύνη, καθώς κρατικοί παράγοντες προσπαθούν να την κλείσουν, απλώς και μόνο επειδή ασχολείται με τα lgbtt δικαιώματα.

Χαίρετε!

Η δεύτερη δίκη με αίτημα το κλείσιμο της οργάνωσής μας θα λάβει χώρα στις 18 Οκτωβρίου. Παρακαλούμε να προωθήσετε αυτή την επιστολή σε κάθε δίκτυο ΜΚΟ που γνωρίζετε στην Ελλάδα και στις επαφές σας στο εξωτερικό.

Πρόκειται επίσης να ξεκινήσουμε εκστρατεία για την προσθήκη [της προστασίας του] σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου στο νέο τουρκικό Σύνταγμα.

Με χαιρετισμούς από την Κωνσταντινούπολη, αλληλεγγύη και αγάπη,
εκ μέρους της Lambdaistanbul
Boysan Yakar

Η Ένωση Αλληλεγγύης LGBTT Ατόμων Lambdaistanbul (Lambdaistanbul LGBTT Solidarity Association) δεν μπορεί να κλείσει!

Στην Τουρκία, δεν είναι παράνομο να είμαστε ομοφυλόφιλοι/ες (γκέι ή λεσβίες), αμφιφυλόφιλοι/ες ή τρανσεξουαλικοί/ές (LGBT). Μάλιστα, η νομοθεσία προβλέπει τις επεμβάσεις διόρθωσης φύλου. Παρ' όλ' αυτά, δεν υπάρχουν νόμοι που να προστατεύουν τα μεμονωμένα LGBT άτομα· οι δικαστικές, εισαγγελικές και διοικητικές αρχές επιτρέπεται να δρουν ομοφυλοφοβικά. Οι προσπάθειες κλεισίματος της Lambdaistanbul καταδεικνύουν εμφανώς την ύπαρξη της ομοφυλοφοβίας στους/στις κυβερνητικούς/ές αξιωματούχους και στα μυαλά τους.

Η πρώτη δίκη της δίωξης για το κλείσιμο της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου 2007. Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου 2007 στις 11:00, στην αίθουσα 5 του δικαστικού μεγάρου Beyoglu Sutluce.

Αν επιθυμείτε μέχρι εκείνη την περίοδο να υποστηρίξετε την Lambdaistanbul, μπορείτε να κάνετε κάτι από τα εξής:

1) Να στείλετε επιστολή με το παρακάτω κείμενο [παρατίθεται στα ελληνικά και αγγλικά] στους παρακάτω φορείς, μέσω fax, ταχυδρομείου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μας απασχολεί η δίωξη για το κλείσιμο της Lambdainstanbul. Οι προσπάθειες καταπάτησης της ίδρυσης ενός σωματείου ή του να είναι κάποιο άτομο μέλος ενός σωματείου, αντιτίθονται στις αρχές της δημοκρατίας και επιπλέον δείχνουν καταδεικνύουν τη σοβαρή έκπτωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες λανθασμένες κινήσεις και βήματα δεν θα πραγματοποιηθούν.

Μετά τιμής,

Ονοματεπώνυμο, πόλη, οργάνωση, χώρα.

[We are concerned about the closure prosecution of Lambdaistanbul. Preventing right to establish an association, and belonging to an association are against fundamentals of democracy, thus it indicates a serious decline of human rights.

We believe that such wrong regulations and steps will be abolished.

Respectfully,

Name, surname, city, organization/institution, country]


Υπουργείο Δικαιοσύνης: Fax: +90 312 419 33 70. Ταχυδρομική διεύθυνση: T.C. Adalet Bakanlığı,     06659 Kızılay/Ankara, Τουρκία.

Υπουργείο Εσωτερικών: Ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υπηρεσία του υπουργείου δικαιοσύνης για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Fax: +90 312 418 12 60. Ταχυδρομική διεύθυνση: Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı İnsan Hakları İhlalleri İnceleme Bürosu, 06100 Bakanlıklar/Ankara, Τουρκία.

Συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της επαρχίας Κωνσταντινουπόλεως: (Human Rights Council of İstanbul Province), Fax: +90 212 519 11. Ταχυδρομική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
2) Να παρακολουθήσετε και να υποστηρίξετε τη δίκη μας στις 18 Οκτωβρίου.

3) Να οργανώσετε εκδηλώσεις στην περιοχή σας προκειμένου να προκαλέσετε δημοσιότητα στην απαγόρευση.

Μια λεπτομερή καταγραφή του ιστορικού της υπόθεσης μπορείτε να βρείτε εδώ [στα αγγλικά]:

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!