Η Παγκόσμια Μέρα για την Ισότητα στην Οικογένεια θα γιορταστεί για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΟι πόλεις και οι περιφέρειες της Ευρώπης προωθούν την ποικιλομορφία στην οικογένεια εν όψει την Παγκόσμιας Μέρας Ισότητας στην Οικογένεια (IFED)

Δελτίο τύπου της NELFA, 25 Μαρτίου, 2015

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανώσεων για τις LGBT Οικογένειες (Network of European LGBT Families Associations - NELFA) συμμετείχε, για πρώτη φορά, στο 28ο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Στις 25 Μαρτίου 2015, το Κογκρέσο ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για την «Διασφάλιση των δικαιωμάτων των LGBT ανθρώπων: η ευθύνη των πόλεων και των περιφερειών της Ευρώπης». Το ψήφισμα προτάθηκε με βάση την έκθεση της Yoomi Renström στην Επιτροπή για τα Τρέχοντα Ζητήματα.

Το ψήφισμα καλεί τις τοπικές και περιφερειακές αρχές να δεσμευτούν ώστε οι πολιτικές για τη διαφορετικότητα να συμπεριλαμβάνουν και τα δικαιώματα των LGBT ανθρώπων, να συνεργαστούν στενά με τις οργανώσεις προάσπισης των LGBT και τις ΜΚΟ ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να φροντίσουν για την προώθηση καλών πρακτικών μέσω δικτύων όπως είναι οι «Rainbow Cities» (Πόλεις Ουράνιο Τόξο) και να διασφαλίσουν την εφαρμογή μη-διακριτικών πολιτικών και υπηρεσιών. Η συγκεκριμένη έκθεση αναφέρει για πρώτη φορά τη σημασία του εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας για την Ισότητα στην Οικογένεια (IFED), η οποία είναι πρωτοβουλία της NELFA, στις τοπικές δράσεις που στοχεύουν στην βελτίωση της ευαισθητοποίησης για την προώθηση μιας ανεκτικής και συνεκτικής κοινωνίας.

Παρούσα ήταν και η Πρόεδρος της NELFA, Maria von Känel, η οποία δήλωσε: «Είναι μια σημαντική μέρα για τη NELFA και για τις LGBT οικογένειες σε όλη την Ευρώπη, είμαι πολύ χαρούμενη που οι εκπρόσωποι των τοπικών και περιφερειακών αρχών στην Ευρώπη αναγνωρίζουν τη σημασία του εορτασμού της ποικιλομορφίας, συμπεριλαμβανομένης της πολυμορφίας στην οικογένεια, και έχουν συμπεριλάβει την Παγκόσμια Μέρα IFED στον κατάλογο των δραστηριοτήτων που μπορούν να αναπτυχθούν σε τοπικό επίπεδο για την προώθηση μιας κουλτούρας αποδοχής στις πόλεις και τις περιφέρειες μας».

Ο εορτασμός της παγκόσμιας μέρας IFED 2015 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ευρωπαϊκή Ένωση)
Η Παγκόσμια Μέρα για την Ισότητα στην Οικογένεια θα γιορταστεί για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 5 Μαΐου του 2015 σε συνεργασία με τη Διακομματική Ομάδα (Intergroup) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα των LGBT ανθρώπων.

Σχετικά με τη NELFA:
Η NELFA είναι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανώσεων για τις LGBT Οικογένειες, που φέρνει κοντά τους LGBT γονείς και τους μελλοντικούς γονείς. Εκπροσωπεί σήμερα 23 οργανώσεις σε 15 χώρες της Ευρώπης, απαριθμεί περισσότερα από 23.000 μέλη και είναι μέλος της ILGA-Europe και της Transgender Europe.

Μετάφραση: Ειρήνη Πετροπούλου

Πηγή

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!