Το Ίδρυμα Human Rights Campaign ανακοίνωσε στις 18 / 9 τον έκτο ετήσιο Δείκτη Ισότητας στις Επιχειρήσεις (Corporate Equality Index), σύμφωνα με τον οποίο στον ανώτατο βαθμό ισότητας (100) βρίσκεται ο πρωτοφανής αριθμός των 195 μεγάλων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, έναντι 138 επιχειρήσεων πέρυσι, άρα σημειώνεται αύξηση κατά 41%. Ο δείκτης χρησιμοποιείται από τις οργανώσεις ΛΟΑΤ δικαιωμάτων για να κατατάξουν τους εργοδότες και τις εργοδότριες σε κλίμακα 0-100 ανάλογα με τον τρόπο που μεταχειρίζονται τους/τις ΛΟΑΤ εργαζόμενους/ες, καταναλωτές/τριες και επενδυτές/τριες.

Οι 195 επιχειρήσεις που ικανοποιούν όλα τα κριτήρια, απασχολούν συνολικά πάνω από 8,3 εκατομμύρια άτομα. Όταν ξεκίνησε ο δείκτης, το 2002, τον ανώτατο βαθμό έπαιρναν μόνο 13 εταιρείες, που απασχολούσαν συνολικά 690.000 άτομα.

Ο πρόεδρος του Human Rights Campaign, Τζο Σολμονίζ (Joe Solmonese), δήλωσε: «Περισσότερες επιχειρήσεις από ποτέ αναγνωρίζουν την αξία της διαφορετικότητας σε ένα αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό. Επιπλέον, αυτοί/ές οι εργοδότες/τριες κατανοούν ότι οι διακρίσεις εναντίον των λοατ υπαλλήλων δεν θα βλάψουν κανέναν/μία άλλον/η, παρά μόνο τη δυνατότητα των επιχειρήσεών τους να ανταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά.» Η Κάμι Ντάναγουέι (Cammie Dunaway), υπεύθυνη μάρκετινγκ και επικεφαλής των ΛΟΑΤ υπαλλήλων της Yahoo!, δήλωσε: «Η Yahoo! είναι υπερήφανη που συμμετέχει στον Δείκτη Ισότητας στις Επιχειρήσεις, μαζί με άλλες πρωτοπόρες εταιρείες που δημιουργούν ένα εργασιακό περιβάλλον που μπορεί να περιλαμβάνει όλες τις διαφορετικές ομάδες ανθρώπων. Δεσμευόμαστε να κάνουμε την Yahoo! έναν υπέροχο χώρο εργασίας και να προσφέρουμε προοδευτικές πολιτικές και επιδόματα εργασίας, ενόσω θα προσλαμβάνουμε τα καλύτερα ταλέντα σε όλους τους χώρους.»

Το κίνημα μεταξύ των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ υπέρ της ισότητας στο χώρο εργασίας, οδήγησε στη δημιουργία ενός συνασπισμού εταιρειών και ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που εξελίχθηκε στη Συμμαχία Επιχειρήσεων για τη Δικαιοσύνη στον Χώρο Εργασίας (Business Coalition for Workplace Fairness), με στόχο να ανεβάσει το επίπεδο, προωθώντας τον Νόμο Μη Διακρίσεων στην Εργασία (Employment Non-Discrimination Act, ENDA). Αυτός ο νόμος, που θα εξετασθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο στα τέλη του μήνα, θα απαγορεύει τις διακρίσεις στο χώρο εργασίας εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου.

«Μέσα στο επόμενο διάστημα, το Κογκρέσο θα εντάξει στην ομοσπονδιακή νομοθεσία αυτό που οι εργοδότες/τριες έχουν ήδη καλωσορίσει και εφαρμόσει στην πράξη. [Ο νόμος] κάνει το σωστό για την οικονομία μας και τη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Σολμονίζ. Ήδη, σε τουλάχιστον 282 πόλεις και 19 πολιτείες, η νομοθεσία προβλέπει προστασία από διακρίσεις λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού στο χώρο εργασίας, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Δείκτης Ισότητας στις Επιχειρήσεις, που φέτος περιλαμβάνει 519 επιχειρήσεις, μετρά το εύρος στο οποίο οι επιχειρήσεις προστατεύουν τα ΛΟΑΤ εργαζόμενα άτομα σ' αυτές. Οι μετρήσεις γίνονται σε θέματα όπως η πολιτική μη διακρίσεων, εκπαίδευση στη διαφορετικότητα και πλεονεκτήματα για ζευγάρια που συμβιώνουν και transgender υπαλλήλους.

Μεταξύ των αποτελεσμάτων της έρευνας ήταν:

Οι εταιρείες τραπεζικών και οικονομικών υπηρεσιών που πήραν βαθμό 100 είναι 32, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, ενώ οι νομικές εταιρείες με βαθμό 100 είναι 30, 12 περισσότερες από πέρυσι.

Τρεις τομείς είχαν την πρώτη τους εταιρεία με βαθμό 100. Από τις ταχυδρομικές και μεταφορικές εταιρείες, η United Parcel Service πήρε 100, ενώ αντιθέτως η FedEx πήρε 55 γιατί δεν παρέχει πλεονεκτήματα για τα συμβιούντα ομόφυλα ζευγάρια, συμπεριλαμβανομένων των παντρεμένων ομοφύλων ζευγαριών στη Μασαχουσέτη. Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της UPS, Μάικ Έσκιου (Mike Eskew) δήλωσε: «Θεωρούμε πως οι πολιτικές που υποστηρίζουν την ένταξη και τη διαφορετικότητα είναι σημαντικές για την επιτυχία μας, και μας τιμά ότι αυτό αναγνωρίζεται με τον μέγιστο βαθμό στον Δείκτη της HRC.»

Στον τομέα των υπηρεσιών μετακίνησης και ταξιδιών, η εταιρεία Travelport, γνωστή για τον ιστότοπο Orbitz.com που διατηρεί, είναι η πρώτη που έλαβε τέλειο βαθμό. Η Harrah's Entertainment Inc. είναι η πρώτη εταιρεία παιχνιδιών που έλαβε τέλειο βαθμό. Επίσης για πρώτη φορά, η πλειοψηφία των εταιρειών (58%) παρέχουν προστασία στα εργαζόμενα άτομα με βάση την ταυτότητα φύλου.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!