Μια πιθανή λύση για τη δυσφορία φυλετικής ταυτότητας είναι η πλήρης μετάβαση στο επιθυμητό φύλο. Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Φροντίδας του Διεθνούς Συνδέσμου για τη Δυσφορία Φυλετικής ταυτότητας του Harry Benjamin , η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η εξής:
    Το πρώτο βήμα στη διαδικασία αλλαγής φύλου είναι εκτεταμένες συνεντεύξεις και ψυχολογική αξιολόγηση με κατάλληλα εκπαιδευμένο ψυχοθεραπευτή/σεξολόγο –ειδικευμένο στη φυλετική δυσφορία- ώστε να ερευνηθούν πλήρως τα κίνητρα της επιθυμίας για αλλαγή. Ερευνούνται τόσο η φυλετική δυσφορία όσο και η ψυχική υγεία γενικότερα. Αν χρειάζεται, γίνεται κατάλληλη ψυχολογική θεραπεία. Άτομα τα οποία φαίνεται ότι δεν έχουν ξεκάθαρα διαμορφωμένη φυλετική ταυτότητα ή νιώθουν μπερδεμένα αποκλείονται από τη χειρουργική επέμβαση. Για τα άτομα που όντως φαίνεται ότι η φυλετική τους ταυτότητα βρίσκεται σε σύγκρουση με τη βιολογική τους ταυτότητα, το επόμενο βήμα είναι η χορήγηση ορμονών και η υιοθέτηση  του τρόπου ζωής που ταιριάζει με τη φυλετική τους ταυτότητα (συμπεριφορά, τρόπος ντυσίματος κλπ.) για τουλάχιστον ένα χρόνο.
    Αυτή η εμπειρία είναι το πιο ουσιαστικό βήμα στη διαδικασία αλλαγής φύλου. Το άτομο ζει και εργάζεται όλο τον καιρό στο ρόλο του επιθυμητού φύλου, και κάνει και τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για αλλαγή ονόματος και φύλου. Το άτομο με φυλετική δυσφορία δοκιμάζει το ρόλο του φύλου που επιθυμεί να υιοθετήσει και αποφασίζει αν καλύπτει ή όχι τις ανάγκες του. Αυτό μειώνει κατά πολύ την πιθανότητα να μετανιώσει το άτομο για τη χειρουργική επέμβαση που είναι μη αναστρέψιμη. Για λίγα άτομα, η εμπειρία της πραγματικής ζωής ως μέλος του άλλου φύλου καθιστά σαφές ότι ο ρόλος του επιθυμητού φύλου δεν προσφέρει αυτό που ήλπιζαν και εγκαταλείπουν την επιδίωξη αλλαγής φύλου. Ωστόσο, τα περισσότερα άτομα προσαρμόζονται ικανοποιητικά στο ρόλο του επιθυμητού φύλου.
     Αν μετά από αρκετούς μήνες, ένα χρόνο ή και περισσότερο, το άτομο έχει προσαρμοστεί ικανοποιητικά στη νέα του ζωή, συνεχίζεται η ορμονοθεραπεία για να τονιστούν τα χαρακτηριστικά του επιθυμητού φύλου. Έτσι, οι άνδρες που θέλουν να γίνουν γυναίκες παίρνουν φάρμακα για να σταματήσει η παραγωγή τεστοστερόνης και οιστρογόνα (θηλυκές ορμόνες) για να αναπτύξουν στήθος, να απαλύνει το δέρμα τους, να μειωθεί η τριχοφυΐα τους και το περίγραμμα του σώματός τους να γίνει πιο γυναικείο. Η μυϊκή δύναμη μειώνεται αλλά ο τόνος της φωνής δεν αλλάζει. Οι γυναίκες που θέλουν να γίνουν άνδρες παίρνουν τεστοστερόνη, η οποία αυξάνει το μέγεθος του σώματος και την τριχοφυΐα, εμποδίζει την εμμηνορρυσία και προκαλεί βάθυνση της φωνής και μείωση του στήθους.
    Το τελικό στάδιο είναι η χειρουργική επέμβαση, αφού γίνει αξιολόγηση και από δεύτερο ειδικό πάνω στη φυλετική δυσφορία. Η διαδικασία είναι συνήθως πιο αποτελεσματική για τους άνδρες που επιθυμούν να γίνουν γυναίκες. Το πέος και οι όρχεις αφαιρούνται, και με την ανακατασκευή του πυελικού ιστού δημιουργείται κόλπος. Δίνεται μεγάλη προσοχή στη διατήρηση των αισθητηριακών νεύρων που βρίσκονται στο δέρμα του πέους ώστε να επανατοποθετηθούν στο εσωτερικό του νέου κόλπου. Υπάρχει δυνατότητα για συνουσία –συνήθως με τη χρήση λιπαντικού- και πολλοί τρανσέξουαλς που από άνδρες έγιναν γυναίκες αναφέρουν ότι μετά την επέμβαση είχαν σεξουαλικές επαφές με σεξουαλική διέγερση και οργασμό. Η ορμονοθεραπεία προκαλεί αρκετή ανάπτυξη στήθους αλλά κάποια άτομα προσθέτουν εμφυτεύματα. Τα υπολείμματα τριχοφυΐας μπορούν να αφαιρεθούν περαιτέρω με ηλεκτρόλυση. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα επιπλέον επέμβασης που θα ανεβάσει τον τόνο της φωνής σε άνδρες που έγιναν γυναίκες.
    Για τις γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν άνδρεςτο στήθος τους αφαιρείται, όπως και η μήτρα και οι ωοθήκες. Ο κόλπος τους σφραγίζεται. Η κατασκευή ενός πέους είναι πολύ πιο δύσκολη από την κατασκευή ενός κόλπου. Το πέος δημιουργείται συνήθως από δέρμα της κοιλιάς ή από ιστό παρμένο από τα μικρά χείλη του αιδοίου ή το περίνεο. Φυσιολογική στύση δεν μπορεί να επιτευχθεί αλλά υπάρχουν συσκευές και εμφυτεύματα που μπορούν να βοηθήσουν. Αν στη βάση του κατασκευασμένου πέους προστεθεί ερωτικά ευαίσθητος ιστός από την κλειτορίδα, είναι δυνατό το άτομο να βιώσει διέγερση και οργασμό.
    Αν και τα στοιχεία που διαθέτουμε είναι περιορισμένα, οι περισσότεροι τρανσέξουαλς (έως και το 90%) που υποβάλλονται στη διαδικασία αλλαγής φύλου δηλώνουν ικανοποιημένοι με τη μετέπειτα ζωή τους. Αυτό ισχύει και για άνδρες και γυναίκες τρανσέξουαλς, με μια ποικιλία χειρουργικών, ορμονικών και ψυχολογικών παρεμβάσεων και όταν το αποτέλεσμα αξιολογείται σε διαφορετικά χρονικά σημεία.

Πηγή

Σχόλια  

#2 ileamecohun 09-04-2019 14:57
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Amoxicillin 500mg Capsules cfj.ijht.gaywor ld.gr.ypa.mt http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Παράθεση
#1 ugzumuzr 09-04-2019 14:13
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Amoxicillin 500mg Capsules qoe.iptr.gaywor ld.gr.cyx.gr http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!