Ο Stanislaw Dziwisz, ο Πολωνός καρδινάλιος με την μεγαλύτερη αποδοχή στη χώρα του και αρχιεπίσκοπος της Κρακοβίας, ξεκίνησε ευρεία επίθεση εναντίον του περίφημου ραδιοφωνικού σταθμού «Radio Maryja», που προωθεί αντισημιτικές και ομοφυλοβικές απόψεις. Ο σταθμός δεν διοικείται από την αρχιεπισκοπή, αλλά από τον μοναχό Tadeusz Rydzyk, όμως ο αρχιεπίσκοπος φοβάται ότι το κοινό συγχέει τη θέση της επίσημης εκκλησίας με αυτές του σταθμού. «Το αποστολικό ξεφεύγει σταδιακά από τα χέρια των επισκόπων και πηγαίνει σε χέρια άλλων», δήλωσε. «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτό που συμβαίνει και να περιμένουμε τη συνέχεια». Προειδοποίησε ότι, αν δεν βρεθεί νέα διεύθυνση για το σταθμό, το μείγμα πολιτικής, προσευχής και ομοφοβίας που σερβίρει θα συνεχίσει να θεωρείται ως εκκλησιαστική διδασκαλία.

Πολλοί/ές, άλλωστε, θεωρούν ότι ο σταθμός θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους αδελφούς Καζίνσκι, πρόεδρο και πρωθυπουργό της Πολωνίας, εν μέρει εξαιτίας τις κοινές ομοφοβικές απόψεις τους. Στις προηγούμενες εκλογές, ο σταθμός τούς έφερε ένα εκατομμύριο επιπλέον ψήφους. Πολλά άτομα από τους συντηρητικούς κύκλους της χώρας αρέσκονται στον σταθμό, που προβάλλει τις δικές τους απόψεις, με τρόπο απροκάλυπτα φονταμενταλιστικό και προσβλητικό.

Ο υπουργός δικαιοσύνης, Zbigniew Ziobro, πολιτικός φίλος των Καζίνσκι, δήλωσε ότι ο κ. Rydzyk και ο ραδιοφωνικός σταθμός του «κάνει καλό στον πολωνικό λαό».

Η πολωνική εκκλησία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πολωνικής κοινωνίας, παραμένει όμως διχασμένη μεταξύ συντηρητικών και φιλελεύθερων απόψεων.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!