Ο ραδιοφωνικός σταθμός Lanchid Radio στην Ουγγαρία απέλυσε δύο υπαλλήλους επειδή δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα του σταθμού μονταρισμένη φωτογραφία ενός ομοφυλόφιλου μέλους της κυβέρνησης στην οποία φορούσε ένα ροζ τρίγωνο και στεκόταν έξω από το στρατόπεδο συγκεντρώσεως του Άουσβιτς. Η φωτογραφία απεικόνιζε τον Gabor Szetey, Ούγγρο υπουργό, που πρόσφατα έγινε το πρώτο ομοφυλόφιλο μέλος ουγγρικής κυβερνήσεως.

Ο σταθμός αφαίρεσε τη φωτογραφία και ζήτησε συγνώμη για το συμβάν, με την εξής δήλωση: «Η ιδιοκτησία και η διοίκηση του Lanchid Radio καταδικάζει το συμβάν και ζητά συγνώμη από τον υπουργό κ. Gabor Szetey και όποιον/α άλλον/η προσεβλήθη από την εν λόγω εικόνα.» Ο κ. Szetey σε δήλωσή του είπε: «Έχω μόνο ένα να πω σε στα άτομα που το έκαναν και σε αυτά που συμφωνούν μαζί τους: δεν πρόκειται να με φοβίσουν.»

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός, Ferenc Gyurcsany, καταδίκασε τη φωτογραφία την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η φωτογραφία απεικονίζει μια νέα απειλή της χώρας από νεοφασιστικές κινήσεις. «Είναι μια απαίσια πράξη, γιατί κάποιος/α δεν κατανοεί ότι το Άουσβιτς υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της Ευρώπης και της ιστορίας της ανθρωπότητας. Οι φασίστες συγκεντρώνονται. Δεν μας χτυπούν την πόρτα, αλλά βρίσκονται ανάμεσά μας.»

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εβραϊκές οργανώσεις έχουν διαμαρτυρηθεί για την άνοδο του αντισημιτισμού και τη χρήση συμβόλων, όπως ριγέ άσπρες και κόκκινες σημαίες σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πέρισυ. Οι υποστηρικτές/τριές της απαντούν ότι πρόκειται για μεσαιωνική ουγγρική σημαία.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!