Εκπρόσωπος της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι θα δοθεί άσυλο στην Pegah Emambakhsh, που θα απελαθεί από τη Βρετανία προς το Ιράν την Τρίτη. Η υπουργός για τις ίσες ευκαιρίες, Barbara Pollastrini, έχει την πλήρη υποστήριξη του Πρωθυπουργού, Romano Prodi πάνω στο θέμα.

Εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού και της προηγούμενης ζωής της στο Ιράν, η κ. Emambakhsh είναι πολύ πιθανό να εκτελεστεί, ακόμη κι αν όμως δεν γίνει αυτό θα προσαχθεί και θα τιμωρηθεί από τα θρησκευτικές αρχές της χώρας. Η τιμωρία για σεξουαλική πράξη μεταξύ γυναικών στο Ιράν είναι 100 μαστιγιές και, σε περίπτωση υποτροπιασμού, εκτέλεση. 

Η σαραντάχρονη Ιρανή ζήτησε άσυλο στη Βρετανία το 2005. Δραπέτευσε από την πατρίδα της μετά τη σύλληψη, το βασανισμό και την εκτέλεση διά λιθοβολισμού, της συντρόφου της. Ο πατέρας της επίσης συνελήφθη, ανακρίθηκε και βασανίστηκε. Η αίτηση ασύλου της απορρίφθηκε από τη βρετανική υπηρεσία συνόρων και μετανάστευσης (border and immigration agency, BIA), και τελικά η κ.Emambakhsh συνελήφθη πριν δύο εβδομάδες. Σχετικά με την απόρριψη της αίτησης ασύλου, η «πρωτοβουλία υποστήριξης αιτούντων ασύλου», που την υποστηρίζει, δήλωσε: «Η BAI επέλεξε να μην πιστέψει ότι [η κ.Emambakhsh] κινδυνεύει αν επιστρέψει στο Ιράν, παρ΄ ότι η βρετανική κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τη φρικτή κατάσταση των ομοφυλοφίλων εκεί. Αν η ΒΙΑ επιμείνει στην άποψή της, θα έχει διαπράξει μια σοβαρή παραβίαση της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.» Η απέλαση επρόκειτο να γίνει στις 16/8, όμως ανεστάλη λόγω της παρέμβασης του βουλευτή Richard Caborn.

Πολλά ομοφυλόφιλα άτομα έχουν εκτελεστεί από το 1979, χρονιά στην οποία την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβαν οι Αγιατολάχ. Σύμφωνα με την οργάνωση ομοφυλοφιλικών δικαιωμάτων Outrage, «η ισλαμική δημοκρατία του Ιράν είναι ποιοτικώς ίσως η πιο ομοφυλοφοβική χώρα του κόσμου. Με τους βασανισμούς και τις εκτελέσεις των λοατ ανθρώπων, που προωθούνται από την κυβέρνηση και πραγματοποιούνται από την επίσημη θρησκεία, το Ιράν σημειώνεται ως χώρα που παραβλέπει όλες τις συμπεφωνημένες διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.»

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!