Βέλγιο: Ισόβια για τρεις που βασάνισαν και δολοφόνησαν ομοφυλόφιλοΤο έγκλημα αναγνωρίστηκε ως «ομοφοβικό» από το Εφετείο της Λιέγης. Το πτώμα του θύματος είχε βρεθεί 20 χιλιόμετρα από την πόλη, Σύμφωνα με την εισαγγελία είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου και το μαρτύριό του κράτησε πολλές ώρες.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν σήμερα Τρίτη στο Βέλγιο τρεις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία ενός νεαρού ομοφυλόφιλου το 2012, ενώ σε έναν συγκατηγορούμενό τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 30 ετών.

Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξη καθώς αναγνώρισε ως «ομοφοβικό» το έγκλημα των τεσσάρων. Είναι η δεύτερη φορά που βελγικό δικαστήριο χαρακτηρίζει «ομοφοβική» μια εγκληματική πράξη.

Το Εφετείο της Λιέγης έκρινε ενόχους τους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 32χρονου Ιχσάν Τζάρφι έξω από μια ντισκοτέκ για ομοφυλόφιλους, στις 22 Απριλίου 2012. Στην απόφασή του τους έκρινε επίσης ενόχους για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση του θύματος καθώς και για αυθαίρετη κράτηση.

Το πτώμα του Τζάρφι βρέθηκε πολλές ημέρες αργότερα σε ένα χωράφι, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη Λιέγη. Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο 32χρονος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου και το μαρτύριό του κράτησε πολλές ώρες.

Από το 2006 οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού του θύματος θεωρούνται επιβαρυντική περίσταση στο βελγικό δίκαιο, όπως συμβαίνει επίσης με τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.


Πηγή:
http://www.skai.gr/news/world/article/271912/velgio-isovia-gia-treis-pou-vasanisan-kai-dolofonisan-omofulofilo/#ixzz3MviyKXUl

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!