Την ύπαρξη νομοθετικής ρύθμισης που θα αναγνωρίζει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια όλα όσα αναγνωρίζονται και στα ετεροφυλόφιλα -εκτός από το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών- προτείνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «10%» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι τάσσεται κατά του γάμου ομοφυλόφιλων, εκφράζοντας μάλιστα την απορία του γιατί το ζητάνε οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι: «Εκείνοι που ασκούν κριτική στους κοινωνικούς θεσμούς που έχουν φτιαχτεί από την ετεροφυλόφιλη πλειοψηφία, ζητούν να τους αναγνωριστεί ένα κατεξοχήν ετεροφυλόφιλο δικαίωμα;»

Ωστόσο, σπεύδει να εξηγήσει: «Υπάρχει ένα ζήτημα στο οποίο δεν μπορούμε να κλείνουμε πλέον τα μάτια μας. Πολλοί ομοφυλόφιλοι-ες επιλέγουν να ζήσουν μαζί με εκείνον/εκείνην που αγαπούν. Να στηρίζουν ο ένας τον άλλον, να είναι μαζί στα καλά και στα δύσκολα. Πρέπει λοιπόν να έχουν το δικαίωμα, αν οι ίδιοι το θέλουν, αυτή η συμβίωσή τους να παράγει ορισμένες έννομες συνέπειες αναγνωρισμένες από την πολιτεία.

» Για αυτό ακριβώς και θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να αναγνωρίζει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια όλα όσα αναγνωρίζονται και στα ετεροφυλόφιλα, εκτός από το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, στη χώρα μας δεν είναι καθόλου δύσκολο για ένα ζευγάρι γυναικών να αποκτήσει παιδί και να το μεγαλώσει. Ορισμένες το κάνουν ήδη, οπότε η συζήτηση περί της υιοθεσίας εκ των πραγμάτων αφορά τους άνδρες ομοφυλόφιλους.»

Σε ερώτηση για το τι εμπόδισε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚνα κατοχυρώσουν νομικά κάποια δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους, όπως έπραξαν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές. ο κ. Πάγκαλος εξήγησε:

«Τη δεύτερη τετραετία και μετά τη σύγκρουση για τις ταυτότητες, το ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκε από τη μάχη για μεγάλες θεσμικές αλλαγές.

» [...] Θέλω να πιστεύω ότι όταν μας εμπιστευθεί ξανά ο ελληνικός λαός θα έχουμε τη δύναμη, τη θέληση και τη σοφία να ανοίξουμε τη συζήτηση για ένα τέτοιο νομοθέτημα. Δεν θα είναι εύκολο, δεν θέλω να πω ψέματα ή να δώσω υποσχέσεις. Μπορώ όμως να πω ότι προσωπικά θα το υποστηρίξω και θα αγωνιστώ για να γίνει.»

Newsroom ΔΟΛ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!