Απορρίφθηκε από την ισπανική Γερουσία ο νέος αστικός κώδικας της χώρας, ο οποίος επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου. Τώρα ο νόμος επιστρέφει στην ισπανική Βουλή, όπου αναμένεται να εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία.

Τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο νόμος κατατέθηκε για πρώτη φορά στη Βουλή, υπέρ είχαν ψηφίσει 183 βουλευτές και κατά 136 -κυρίως του Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης και του Εθνικιστικού Κόμματος της Καταλονίας. Εφόσον εγκριθεί και πάλι θα γίνει νόμος του ισπανικού κράτους.

Ο νόμος έχει προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως στους κόλπους του Λαϊκού Κόμματος και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ήδη, αρκετοί δήμαρχοι που πρόσκεινται στο δεξιό Λαϊκό Κόμμα έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παντρέψουν στο δημαρχείο τους ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη μεγάλη διαδήλωση κατά του νόμου. Υπεύθυνη για τη διοργάνωση ήταν η καθολική ένωση «Φόρουμ για την Οικογένεια». Τη διαδήλωση στήριξαν η Καθολική Εκκλησία και το Λαϊκό Κόμμα (PP).

Σημειώνεται ότι το Λαϊκό Κόμμα είχε ζητήσει από καθηγητή Πανεπιστημίου να καταθέσει ενώπιον της Γερουσίας για το θέμα των ομοφυλόφιλων.

Η κατάθεσή του εξελίχθηκε σε «πονοκέφαλο» για το κόμμα, αφού ο Ακιλίνο Πολάινο χαρακτήρισε τους ομοφυλόφιλους άρρωστους. Συγκεκριμένα είπε ότι πρόκειται για παθολογία που, μεταξύ άλλων, οφείλεται σε βίαιους, επιθετικούς ή αλκοολικούς πατέρες και υπερπροστατευτικές μητέρες.

Τελικά ο ίδιος ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, Μαριάνο Ραχόι, παρενέβη για να ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα του δεν είναι κατά των ομοφυλόφιλων.

Newsroom ΔΟΛ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!