Ισπανοί δήμαρχοι προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να τελέσουν γάμους ομοφυλοφίλων, αντιδρώντας στο σχετικό νομοσχέδιο που επικυρώθηκε ήδη από την Βουλή και οδεύει προς υιοθέτηση από τη Γερουσία της χώρας. Σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και Λαϊκού Κόμματος.

Ένας εκ των αντιδρώντων δημάρχων, ο Χαβιέρ Λεόν ντε λα Ρίβα του Βαγιαδολίδ, επισημαίνει ότι αν και υποστηρίζει την ισότητα δικαιωμάτων για τους ομοφυλόφιλους, η ένωσή τους δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται γάμος. «Ακόμη και εάν ο νόμος μου επιτρέψει να παντρέψω ομοφυλόφιλους, δεν πρόκειται να τον ασκήσω» επισημαίνει, αντικατοπτρίζοντας το γενικό κλίμα.

Η αντίδραση ορισμένων δημάρχων είναι ακόμη πιο σκληρή με τον Λουίς Φερνάρντο Καλτεντέι της καταλανικής πόλης Ποντόνς να χαρακτηρίζει ανήθικο το νομοσχέδιο για το γάμο ατόμων του ίδιου φύλου, το οποίος και είχε αποτελέσει προεκλογική δέσμευση του Ισπανού πρωθυπουργού Χοσέ Θαπατέρο.

Τουλάχιστον δύο ακόμη δήμαρχοι έχουν καταδικάσει έντονα το σχετικό νομοσχέδιο, επισημαίνει το BBC επικαλούμενο τον ισπανικό Τύπο της Τετάρτης.

Μετά την πρόσφατη επικύρωση από την ισπανική Βουλή, το νομοσχέδιο οδεύει προς τη Γερουσία. Εφόσον υιοθετηθεί, η Ισπανία θα «ενωθεί» με την Ολλανδία και το Βέλγιο επιτρέποντας την πολιτική ένωση ζευγαριών του ίδιου φύλου.

Οι επίσκοποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ισπανία έχουν εξαπολύσει εκστρατεία κατά του επίμαχου νομοσχεδίου, καλώντας τους πολίτες να διαδηλώσουν στους δρόμους. Δεδομένη είναι η αντίδραση του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο και καταψήφισε το νομοσχέδιο στην ψηφοφορία της 21ης Απριλίου στην ισπανική Βουλή.

Newsroom ΔΟΛ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!