Το Μισούρι γίνεται η πρώτη αμερικανική πολιτεία που απαγορεύει το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, καθώς οι κάτοικοί της ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία -με ποσοστό που φτάνει το 72%- το σχετικό δημοψήφισμα.

Το δημοψήφισμα που διεξήχθη την Τρίτη στο Μισούρι, ενδέχεται να αποτελέσει πρόκριμα για τη στάση που θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες 12 πολιτείες, οι οποίες θα ψηφίσουν φέτος για να εγκρίνουν την τροπολογία του Συντάγματος για την απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων. Τη συγκεκριμένη τροπολογία προωθεί η κυβέρνηση Μπους.

Τον περασμένο μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν μπόρεσε να κερδίσει την υποστήριξη της Γερουσίας για να προωθήσει την τροπολογία, όπως μετέδωσε το BBC.

Πέρυσι μάλιστα, η Μασαχουσέτη νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, έπειτα από σχετική απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της πολιτείας.

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν βέβαια οι ενώσεις για την «προστασία της οικογένειας», ενώ αντίθετα ήταν τα συναισθήματα μεταξύ των οργανώσεων ομοφυλοφίλων, οι οποίοι πάντως ελπίζουν να ενημερώσουν καλύτερα την αμερικανική κοινή γνώμη εν όψει των δημοψηφισμάτων σε άλλες 12 πολιτείες.

Newsroom ΔΟΛ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!