Το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων στο γάμο αναγνωρίζει δικαστήριο της ΜασαχουσέτηςΣτην πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που αναγνωρίζει το γάμο ομοφυλόφιλων ενδέχεται να αναδειχθεί η Μασαχουσέτη, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας απεφάνθη την Τρίτη ότι είναι αντισυνταγματική η απαγόρευση προς άτομα του ίδιου φύλου να παντρευτούν.

Στην απόφαση του δικαστηρίου επισημαίνεται ότι η πολιτεία της Μασαχουσέτης «δεν μπορεί να αρνηθεί τις προστασίες, τα ευεργετήματα και τις υποχρεώσεις, τα προνόμια που απορρέουν από το γάμο μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου». Εντούτοις, το δικαστήριο «σταμάτησε» προτού εκδώσει άδειες γάμου για επτά ζευγάρια ομοφυλόφιλων.

Βάσει των όσων επισημαίνει το BBC, τα επτά ζευγάρια είχαν προσφύγει το 2001 κατά του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Μασαχουσέτης λόγω άρνησης της υπηρεσίας να ικανοποιήσει το αίτημά τους για την έκδοση αδειών γάμου. Η υπόθεση επιστρέφει τώρα στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας, που οφείλει εντός 180 ημερών να έχει επιλύσει το ζήτημα.

Ανώτατα Δικαστήρια στη Χαβάη, την Αλάσκα και το Βερμόντ έχουν επίσης αποφανθεί στο παρελθόν πως είναι αντισυνταγματική η μη αναγνώριση του γάμου ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Καμία πολιτεία δεν έχει προχωρήσει, όμως, στην έκδοση αδειών γάμου για ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, καταδίκασε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Μασαχουσέτης με το σκεπτικό ότι «ο γάμος είναι ένας ιερός θεσμός μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας».

«Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Μασαχουσέτης παραβιάζει αυτή τη σημαντική αρχή. Θα εργαστώ με τους αξιωματούχους του Κογκρέσου και με άλλους για να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να υπερασπιστούμε την ιερότητα του γάμου» διαβεβαίωσε ο Μπους.

Newsroom ΔΟΛ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!