Η Νάπολη αναγνωρίζει τους γάμους ομοφυλοφίλωνΟ δήμος της Νάπολης θα εγγράψει στο ληξιαρχείο της πόλης τους γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών που τελέσθηκαν στο εξωτερικό.

Ο δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις αποφάσισε να εγγράψει στο ληξιαρχείο της πόλης του τους γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών που τελέσθηκαν στο εξωτερικό.

«Το μέτρο αυτό θα έχει και ουσιαστική ισχύ, όπως την ένταξη στην μοριοδότηση για (στέγαση σε) δημοτικές, λαϊκές κατοικίες, ή την δυνατότητα να γίνεται χρήση της κοινωνικής βοήθειας που προβλέπει ο δήμος για τις πιο ευπαθείς ομάδες και τις οικογένειες σε οικονομική δυσκολία», δήλωσε ο Ντε Ματζίστρις.

«Η κοινή γνώμη διχάζεται, πολλοί στηρίζουν το δήμαρχο με το σκεπτικό ότι όλοι πρέπει να χαίρουν των ίδιων δικαιωμάτων, ενώ κάποιοι άλλοι πολίτες κρίνουν ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες», σχολίασε το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5, ιδιοκτησίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Η διαφορετικότητα είναι πλούτος, η Νάπολη είναι η πόλη της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, των δικαιωμάτων και της αγάπης», είπε ο Ντε Ματζίστρις.

Ο καθολικός αρχιεπίσκοπος της Νάπολης Κρεσέντσιο Σέπε αναφερόμενος στην απόφαση αυτή υποστήριξε ότι «δεν έχει τίποτα κατά των ομοφυλόφιλων αλλά θα προτιμούσε αμεσότερες και αναγκαίες παρεμβάσεις, όπως την βελτίωση του οδικού δικτύου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!