Ομόφυλα ζευγάρια αναζητούν το δίκιο τους στο ΕΔΔΑΔεύτερη προσφυγή εναντίον της Ελλάδας. Η πολιτεία κατηγορείται για παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιωτική-οικογενειακή ζωή, για διακρίσεις, αλλά και για το ότι δεν συμμορφώθηκε με την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση.

Η άρνηση της κυβέρνησης να καταργήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από το Σύμφωνο Συμβίωσης, επικαλούμενη επιχειρήματα που έρχονται σε αντίθεση με όσα ισχυριζόταν μέχρι πρότινος η ίδια, οδήγησε σε δεύτερη προσφυγή ομόφυλων ζευγαριών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αυτή τη φορά ιδιαιτέρως μαζική.
Η προσφυγή (Μπαρμαξίζογλου-Γκορόγια και λοιπών κατά της Ελλάδας), που ταχυδρομήθηκε χθες στο Δικαστήριο, υπογράφεται από 162 ομόφυλα ζευγάρια (166 γυναίκες, 157 άντρες και ένα τρανς άτομο). Ζητούν να αποζημιωθούν και να καταδικαστεί η Ελλάδα όχι μόνο για παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή (άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) και για διακρίσεις (άρθρο 14), λόγοι για τους οποίους είχε καταδικαστεί η Ελλάδα από την ευρεία σύνθεση του Δικαστηρίου τον Νοέμβριο, αλλά και για τη μη συμμόρφωση της Ελλάδας με την προηγούμενη απόφαση.
Τη νέα προσφυγή ετοίμασε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, με τη σημαντική συμβολή της οργάνωσης «Σύνθεση» στη συλλογή των πληρεξουσίων (οι δύο οργανώσεις είχαν υποβάλει χωριστές προσφυγές την προηγούμενη φορά, που συζητήθηκαν από κοινού στο Δικαστήριο).

 

  • Η Ελίζα Μπαρμαξίζογλου-Γκορόγια, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και των PoustiRiot, εξηγεί το σκεπτικό της νέας προσφυγής

Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!