Έρευνα: Τα παιδιά των ομοφυλόφιλων ζευγαριών είναι πιο υγιή και χαρούμεναΝέο κύκλο συζητήσεων αναμένεται να πυροδοτήσει μία αυστραλιανή έρευνα που ήρθε λίγα 24ωρα μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας των δύο ομοφυλόφιλων που κρατούν στα χέρια τους το νεογέννητο παιδί τους.

Όμως, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης που εξέτασε 315 γονείς του ίδιου φύλου και 500 παιδιά, συμπέρανε ότι παιδιά, των οποίων οι γονείς είναι ομοφυλόφιλοι, απολαμβάνουν καλύτερα επίπεδα υγείας και ευημερίας.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Simon Crouch σημείωσε ότι τα παιδιά που είχαν γονείς του ίδιου φύλου ήταν κατά 6% καλύτερα από τα παιδιά από παραδοσιακές οικογένειες.

Πρέπει να υπογραμμιστεί, βέβαια, πως στην Αυστραλία υπάρχουν περίπου 33.000 οικογένειες με γονείς του ίδιου φύλου ενώ σύμφωνα με τον Dr Crouch τα ζευγάρια του ίδιου φύλου αντιμετωπίζουν λιγότερη πίεση να εκπληρώσουν τους παραδοσιακούς ρόλους και αυτό οδηγεί σε μία πιο ειρηνική συμβίωση.

«Τώρα, οι άνθρωποι αναλαμβάνουν ρόλους που είναι κατάλληλοι για τις δεξιότητές τους και αποφεύγουν τα στερεότυπα των φύλων, σύμφωνα με τα οποία η μαμά θα μείνει στο σπίτι για να φροντίζει τα παιδιά και ο μπαμπάς πηγαίνει έξω για να κερδίσει χρήματα. Αυτό οδηγεί σε μια πιο αρμονική οικογενειακή μονάδα και ως εκ τούτου και σε καλύτερη υγεία και ευεξία. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το παιδί μαθαίνει πως ο καθένας συμβάλλει κατά τρόπο ισότιμο και όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στην οικογένεια», ανέφερε.

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις, ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Crouch, παραδέχτηκε πως είναι από οικογένεια με ομοφυλόφιλους γονείς αλλά: «είμαι ένας από πολλούς ερευνητές που συμμετείχαν στη μελέτη. Πρώτα απ 'όλα είμαι ένας ερευνητής, είμαι γιατρός και είμαι ένας επαγγελματίας για τη δημόσια υγεία και η υποχρέωσή να διεξάγω μια επιστημονική μελέτη δεν εξαρτάται μου την προσωπική κατάσταση».

Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!