Ο Βρετανός ηθοποιός σερ Ίαν Μακέλεν (Sir Ian McKellen) χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά τη διεθνή φήμη του για να θίξει το ζήτημα της ισότητας των ομοφυλοφίλων. Ευρισκόμενος στη Σιγκαπούρη για επαγγελματικούς λόγους, ο Μακέλεν πίεσε την κυβέρνηση της χώρας να καταργήσει τους αποποικιακούς νόμους που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία με φυλάκιση ώς δύο έτη. 

Ο Μακέλεν βρίσκεται στη χώρα σε περιοδεία της Royal Shakespeare Company για να ανεβάσουν τον Βασιλιά Ληρ του Σαίξπηρ και τον Γλάρο του Τσέχωφ. Σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε: «Απλά φερθείτε μας με σεβασμό, όπως φερόμαστε σε κάθε άλλον/η άνθρωπο, και ο κόσμος θα είναι καλύτερος. Στη Σιγκαπούρη έχετε ακόμη τους απαίσιους νόμους που σας αφήσαμε εμείς οι Βρετανοί... Νομίζω πως είναι καιρός να ωριμάσει η Σιγκαπούρη και να συνειδητοποιήσει ότι τα ομοφυλόφιλα άτομα είναι εδώ και θα μείνουν εδώ.»

Τον Απρίλιο, ένας πολιτικός με μεγάλη επιρροή μίλησε εναντίον των ανθομοφυλοφιλικών νόμων της χώρας. Ο Λι Κουάν Γιου, πρωθυπουργός από το 1959 ώς το 1990, σε συνέντευξή του στους Straits Times, αναφέρθηκε στη θεωρία περί γενετικής προδιάθεσης της ομοφυλοφιλίας. «Αν όντως αληθεύει, και έχω ρωτήσει γιατρούς να μου πουν, αν όντως κάποιο άτομο γεννιέται ομοφυλόφιλο, δεν μπορεί να το αλλάξει. Επομένως, γιατί να το ποινικοποιούμε;»

Υπό την ηγεσία του, οι αρχές της χώρας έχουν απαγορεύει ομοφυλοφιλικές ταινίας και δημόσιες εκφράσεις της ομοφυλοφιλίας, όπως τις εκδηλώσεις υπερηφάνειας. Παρ΄ όλ΄ αυτά, υπάρχει ανοικτά γκέι σκηνή. Η πόλη-κράτος των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων είναι διάσημη για τη δρακόντεια νομοθεσία της. Μέχρι και το μάσημα τσίχλας είναι παράνομο και η αστυνομία παρακολουθεί στενά τη δημόσια συμπεριφορά των πολιτών και πολισσών. Πέρισυ, όμως, επιτράπηκε στα άτομα άνω των 21 ετών να παρακολουθήσουν την ταινία Brokeback Mountain.

Τα σχόλια του Λι Κουάν Γιου ίσως είναι ένα ακόμη δείγμα της σταδιακής αποδοχής της ομοφυλοφιλίας στη χώρα. Όμως, είναι ακόμη πολύ νωρίς για τη χώρα να δει τον σερ Ίαν γυμνό. Έτσι, σε αντίθεση με την ερμηνεία του στον Βασιλιά Ληρ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Μακέλεν δεν θα γδυθεί στη σκηνή της Σιγκαπούρης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!