Το ανώτατο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ αποποινικοποίησε το ομοφυλοφιλικό σεξ σε δημόσιους χώρους την Τρίτη, με μιαν απόφαση που θεωρείται νίκη για το ομοφυλοφιλικό κίνημα της Κίνας.

Οι πέντε ανώτατοι/ες δικαστές/ίνες αποφάσισαν ομοφώνως ότι δύο άντρες που έκαναν στοματικό σεξ σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο δεν πρέπει να εκτίσουν ποινή φυλάκισης πέντε ετών, όπως ορίζει ο νόμος. Σύμφωνα με την απόφαση, ο νόμος του 1991 στοχοποιεί τα ομοφυλόφιλα άτομα και «δεν ποινικοποιεί τα ετεροφυλόφιλα άτομα για τις ίδιες ή παρόμοιες πράξεις». Πρόκειται για την πρώτη δίωξη κατ΄ εφαρμογή αυτού του νόμου. 

Όταν οι δύο άντρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, τα πρωτόδικα δικαστήρια τους αθώωσαν, όμως η κυβέρνηση προσέφυγε στο Ανώτατο Εφετείο του Χονγκ Κονγκ. Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Χονγκ Κονγκ, Λο Γιουκ Κάι χαρακτήρισε την απόφαση «ισχυρό πλήγμα» εναντίον του υπάρχοντος νόμου και «σημαντικό ορόσημο» για τα ομοφυλοφιλικά δικαιώματα. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι η απόφαση αμφισβήτησε θεμελιωδώς τον νόμο θεωρώντας ότι διακρίνει κατά των ομοφυλοφίλων, και η κατηγορούσα αρχή δεν μπορούσε να αποδείξει ότι αυτή η διάκριση είχε λόγο, ενώ ο Βασικός Νόμος ορίζει ότι όλοι/ες οι άνθρωποι είναι ίσοι/ες απέναντι στο νόμο. «Στο μέλλον, παρ΄ ότι ο νόμος ισχύει, η αστυνομία θα δυσκολεύεται να τον εφαρμόσει.»

Η Κοινωνία για την Αλήθεια και το Φως, μια συντηρητική χριστιανική ομάδα, αποκάλεσε την απόφαση «απογοητευτική», λέγοντας ότι δημιουργεί ένα «επικίνδυνο δεδικασμένο». Ο γ.γ. της οργάνωσης, Τσόι Τσι Σουμ, δήλωσε: «Θεωρούμε ότι οι ανήθικες πράξεις δεν αρμόζουν σε δημόσιους χώρους. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι ομοφυλοφιλικό ή ετεροφυλοφιλικό σεξ. Όποιος συμμετέχει σε τέτοιοες πράξεις πρέπει να τιμωρείται.»

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!