Ουγκάντα: Την ακύρωση του νόμου κατά της ομοφυλοφιλίας ζητεί ο ΟΗΕΤην κατάργηση ή την αναθεώρηση του νόμου που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία ζήτησε από την κυβέρνηση της Ουγκάντα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ  Μπαν Κι Μουν.

Ειδικότερα όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του γγ  του ΟΗΕ, ο Μάρτιν Νεσίρκι, ο Μπαν Κι Μουν ζήτησε από την κυβέρνηση της Ουγκάντα να προστατέψει όλα τα πρόσωπα από κάθε είδους βία ή διάκριση και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο νόμος θα αναθεωρηθεί ή θα καταργηθεί με την πρώτη ευκαιρία.

«Κάθε ανθρώπινο ον πρέπει να έχει τα ίδια θεμελιώδη δικαιώματα και να μπορεί να ζει μία ζωή αξιοπρεπή χωρίς διακρίσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι η έννοια ενυπάρχει στη Χάρτα του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο γγ του ΟΗΕ εξέφρασε την ανησυχία του για την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου από τον Γιοουέρι Μουσέβενι και γι΄αυτό συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Ουγκάντας στα Ηνωμένα Έθνη, Ρίτσαρντ Εντουχούρα, στον οποίο εξέφρασε τον προβληματισμό του.

Αν και τα πιο αμφιλεγόμενα άρθρα αυτού του νόμου, τα οποία προέβλεπαν την επιβολή της θανατικής ποινής σε ορισμένες περιπτώσεις, αποσύρθηκαν, το νομοθέτημα αυτό έχει προκαλέσει κατακραυγή από πλευράς υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, καθώς και πολλών δυτικών εταίρων της Ουγκάντας.

Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!