Μια δολοφονία ομοφυλόφιλου κάθε 28 ώρες στη Βραζιλία Την μαύρη πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο στα ομοφοβικά εγκλήματα κατέχει για μια ακόμη χρονιά η Βραζιλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ομάδα Ομοφυλόφιλων της Μπαΐα, το 2013 καταγράφηκαν 312 δολοφονίες ομοφυλόφιλων, διαφυλικών και διεμφυλικών ατόμων, σημειώθηκε δηλαδή μια μείωση μόλις 7,7% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Στη Βραζιλία σημειώνεται «μία δολοφονία κάθε 28 ώρες», καταγγέλλει η μη κυβερνητική οργάνωση που καταρτίζει στατιστικά στοιχεία για αυτού του είδους τα εγκλήματα εδώ και τριάντα χρόνια. «Η έλλειψη πολιτικών για τις σεξουαλικές μειονότητες βάφει τα χέρια των αρχών με αίμα», υπογραμμίζει.

Το 2013 τα εγκλήματα κατά των ομοφυλόφιλων παρουσίασαν αύξηση 14,7% σε σχέση με την 1η Ιανουαρίου 2011, οπότε ανέλαβε την προεδρία της χώρας η Ντίλμα Ρούσεφ, επισημαίνει η οργάνωση.

Παράλληλα διευκρινίζει ότι το 40% των εγκλημάτων εναντίον ομοφυλόφιλων, διαφυλικών και διεμφυλικών ατόμων που διαπράττονται στη Λατινική Αμερική γίνονται στη Βραζιλία.

Ένα νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την ομοφοβία συναντά εδώ και χρόνια την σφοδρή αντίσταση των καθολικών και των ευαγγελιστών στο κοινοβούλιο της Βραζιλίας.

Το 2011, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αναγνώρισε στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που συμβιώνουν σταθερά τα ίδια δικαιώματα που έχουν τα ζευγάρια ετεροφυλόφιλων.

Εξάλλου το 2013 η δικαιοσύνη της Βραζιλίας αποφάνθηκε ότι οι αρχές που τελούν γάμους δεν έχουν το δικαίωμα να εμποδίζουν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να παντρεύονται, όμως η κυβέρνηση δεν ψήφισε έναν νόμο προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!