Ρωσία: Κλείνουν πρόγραμμα που υποστηρίζει ανήλικους LGBTΓια παραβίαση του νόμου περί gay προπαγάνδας, κατηγορήθηκε η δημοσιογράφος-συγγραφέας και αρχηγός του προγράμματος «Children 404», Lena Klimova. Οι κατηγορίες σχετίζονται με τη δημιουργία μιας διαδικτυακής κοινότητας υποστήριξης για τους LGBT εφήβους. Υπεύθυνος για την εξέλιξη αυτή είναι o Vitaly Milonov, μέλος του συμβουλίου της Αγίας Πετρούπολης και υπεύθυνος για την πρόσφατη ομοφοβική νομοθεσία της χώρας. Ο Milonov απαιτεί να επιβάλει πρόστιμο στην Klimova και να κλείσει το πρόγραμμα.

Αρχικά, η Klinova είχε κληθεί από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής (Nizhny Tagil) για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με την καταγγελία του Milonov. Λίγες μέρες αργότερα, η ίδια κλήθηκε για δεύτερη φορά για να παραλάβει την ειδοποίηση παραβίασης.

Σύμφωνα με αυτή: «Η κ. Klimova είχε καταχωρήσει μια ιστοσελίδα προπαγάνδα των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ανηλίκων, η οποία έλαβε μορφή διανομής πληροφοριών,  αποσκοπώντας στο να δώσει επιβεβαιώσεις σχετικά με τις σχέσεις αυτές, να αποτελέσει πόλο έλξης των μη παραδοσιακών σχέσεων και να αλλοιώσει τις αντιλήψεις για την κοινωνική ισότητα μεταξύ παραδοσιακών και μη σχέσεων».

Οι ερευνητές καταλήγουν ότι πρόκειται για παραβίαση του σχετικού νόμου. «Για την προστασία των παιδιών από τις πληροφορίες που είναι επικίνδυνες για την υγεία και την ανάπτυξή τους». Σύμφωνα με την άποψη τους, η Klimova διέπραξε μια διοικητική παραβίαση.

Οι σχετικές ακροάσεις στο δικαστήριο θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες.

Η Lena Klimova δημιούργησε τη σελίδα «Children-404» τον Μάρτιο του 2013. Το πρόγραμμα αυτό έγινε πραγματικότητα, μετά από ένα άρθρο που δημοσίευσε σχετικά με τους ανήλικους LGBT . Εξ αίτιας της δημοσίευσης, η ίδια έλαβε αρκετά μηνύματα με τα προβλήματα, τις προσωπικές ιστορίες, τα περιστατικά εκφοβισμού και γενικά με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά. Τα μηνύματα ποστάρονται στον τοίχο της σελίδα. Προς το παρόν έχουν ξεπεράσει τα 1.000.

«Υπό το φως των γενικών τάσεων της χώρας, δεν εκπλήσσομαι. Αλλά είναι πολύ λυπηρό ότι τα μηνύματα που προέρχονται από τους ίδιους LGBT εφήβους, θεωρούνται ‘ομοφυλοφιλική προπαγάνδα’ μεταξύ ανηλίκων. Είναι παράλογο! Ο Milonov,  ο εμπνευστής αυτής της καταγγελίας έχει δύο αιτήματα: να με βρει και να κλείσει τη σελίδα. Αν κλείσει, αυτοί οι LGBT έφηβοι θα χάσουν το μοναδικό μέρος όπου μπορούν ανοιχτά να μιλήσουν για τον εαυτό τους και να λάβουν τις συμβουλές που χρειάζονται για να ζήσουν. Θα είναι μια καταστροφή», υποστηρίζει η Lena Klimova.

«Το Children-404 αποτελεί πρόγραμμα της Straight Alliance for LGBT Equality και το υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο. Εξαιτίας τη δίωξης αυτής, ξεκινάμε μια ανοιχτή εκστρατεία για να προστατεύσουμε τους LGBT εφήβους της Ρωσίας και το πρόγραμμα Children-404. Καλούμε όλες τις κοινότητες και τους ανθρώπους που μάχονται για το καλό να ενωθούν μαζί μας. Απαιτούμε να σταματήσει η -προωθούμενη από την κυβέρνηση- συμπεριφορά εκφοβισμού».

Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!