«Η ομοφυλοφιλία δεν είναι στ' αλήθεια αποδεκτή», δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Αλί Αμπντουσαλάμ Τρέκι σε σχετική ερώτηση που του έγινε με αφορμή την εκλογή του. Και συνέχισε: «Υπάρχουν ορισμένες χώρες που επιτρέπουν την ομοφυλοφιλία, νομίζοντας ότι πρόκειται για μια μορφή δημοκρατίας. Εγώ δεν νομίζω ότι είναι έτσι», σηματοδοτώντας όχι μόνο το πισωγύρισμα, αλλά και την ομηρία του Οργανισμού από ανθρώπους που συμβουλεύουν το μίσος και την μισαλλοδοξία. Οι δηλώσεις αυτές θορύβησαν την παγκόσμια ΛΟΑΤ κοινότητα όχι μόνο για την μη ανοχή του περιεχομένου τους, αλλά και γιατί ενδέχεται να ανατραπεί το ψήφισμα της 18/12/08 της Γενικής Συνέλευσης όπου 66 χώρες-μέλη του ΟΗΕ είχαν ταχθεί υπέρ της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου σε παγκόσμιο επίπεδο. Η προστασία αυτή περιελάμβανε για πρώτη φορά στα χρονικά του Οργανισμού και τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

 Τόσο οι δηλώσεις όσο και το σκεπτικό του Τρέκι ακολουθούν πιστά την ρατσιστική και μισαλλόδοξη πολιτική των θεοκρατικών ομάδων, που στην πρώτη ευκαιρία θα κάνουν κήρυγμα μίσους αντιδρώντας στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ με διάφορα προσχήματα. Λογικό ήταν να θορυβηθεί η παγκόσμια ΛΟΑΤ κοινότητα εφόσον άνθρωποι σε θέσεις εξουσίας οφείλουν να προάγουν το έργο του φορέα, στον οποίον ανήκουν, και όχι να χρησιμοποιούν την δομή του για να ανατρέψουν τις δημοκρατικές απόψεις της κοινής γνώμης. Είναι αδύνατον να πισωγυρίζουμε σε μυθοπλασίες του παρελθόντος, που αφήνουν να εννοηθεί πως η ομοφυλοφιλία είναι ψυχοπαθολογική κατάσταση, οι ομοφυλόφιλοι είναι παιδεραστές, ο τρόπος που ζουν οδηγεί στην αυτοκαταστροφή, είναι ναρκομανείς ή θέλουν να επιβάλουν τον δικό τους τρόπο ζωής για να καταστρέψουν τον θεσμό της οικογένειας. Έτσι είναι σαν να περιθωριοποιείς μια ευπαθή ομάδα που ακόμα παλεύει για ισονομία και αναγνώριση, αντί να την προστατεύεις.

 Δεν είναι, μάλιστα, λίγες οι φορές που το θέμα της αναγνώρισης των ομοερωτικών ζευγαριών έχει χαρακτηριστεί ως «ειδικό δικαίωμα ή προνόμιο» ώστε να μειωθεί σημαντικά η υποστήριξη του ζητήματος από κόσμο με δημοκρατικές και φιλελεύθερες απόψεις. Τέτοια ρητορική προάγει την ανισότητα και ακολουθεί επιχειρηματολογία που εύκολα πείθει τους αδαείς και συντηρητικούς. Προάγει, παράλληλα, ιδεολογίες που αντιτίθενται σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως της ελεύθερης αυτοδιάθεσης, της ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης, του δικαιώματος στην εργασία, την πρόσβαση στο σύστημα των ασφαλιστικών παροχών κλπ.

 Σε όλα τα παραπάνω επιστρατεύονται και οι Βιβλικές διδαχές σαν επιστέγασμα του λόγου το αληθές. Η θρησκεία, όμως, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν εφαλτήριο για τα πογκρόμ που εξαπολύονται κατά των ομοφυλόφιλων σε ορισμένες χώρες, αλλά και σαν δικαιολογία για την μη κατοχύρωση δικαιωμάτων που θεωρούνται πια σύγχρονη κοινωνική ανάγκη. Η είδηση του απαγχονισμού ενός ομοφυλόφιλου μπορεί να μας φαίνεται ανατριχιαστική και απόμακρη, όμως αποτελεί καθημερινή βαρβαρότητα του τι σημαίνει στέρηση από κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, ακόμα και αυτό της ζωής.

 Ως εκ τούτου, ο Τρέκι και ο κάθε Τρέκι οφείλει να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τους το φάσμα και όχι να στέκεται σαν τιμωρός, χρησιμοποιώντας τον φορέα του ως ρομφαία, για να θέσει υπό έλεγχο κάθε φιλελεύθερη και δημοκρατική κίνηση. Οφείλει να υπερασπίζεται την ανθρώπινη ζωή και όχι να χειραγωγεί την κοινή γνώμη με τιμωρίες και θανατικές καταδίκες. Η ευαισθησία φαίνεται από κάτι τέτοιες κινήσεις και όχι από τις διάφορες εξαγγελίες-φανφάρες.

 

Πηγή Κείμενο Ειρήνη Πετροπούλου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!