Λονδίνο: Η ιατροδικαστική υπηρεσία κατέληξε στις τελικές λεπτομέρειες της αυτοκτονίας ενός Ουαλού εφήβου, η οποία, σύμφωνα με την οικογένεια του οποίου, ήταν αποτέλεσμα ομοφυλοφοβικής υβριστικής συμπεριφοράς.

Ο δεκαπεντάχρονος Jonathan Reynolds έστειλε στην οικογένειά του ένα τελικό μήνυμα, λίγο πριν ξαπλώσει στις γραμμές ενός τραίνου που ταξίδευε με 85 μίλια την ώρα.

Το τελευταίο του μήνυμα απευθυνόταν στον πατέρα και στην δεκατετράχρονη αδελφή του και έλεγε τα εξής: «Πείτε σε όλους ότι γι΄αυτή την πράξη φταίνε όσοι είπαν οτιδήποτε αρνητικό για μένα, για να δουν ότι κι εγώ έχω αισθήματα. Κατηγορείστε αυτούς που μου φέρθηκαν απαίσια και με προσέβαλαν. Αυτοί φταίνε γι΄ αυτό, γιατί είμαι άνθρωπος όπως κι αυτοί. Εύχομαι να σαπίσουν στην κόλαση γι΄ αυτό που με έβαλαν να κάνω. Ξέρω ποιοί είναι. Μαμά, μπαμπά, Σαμ, και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου, μην κατηγορήσετε τους εαυτούς σας. Δεν φταίτε εσείς».

Η μητέρα του, Caroline Reynolds δήλωσε στην ιατροδικαστική υπηρεσία ότι ο γιος της σκόπευε να μείνει μέσα τη νύχτα του θανάτου του, όμως τελικά βγήκε έξω μετά από μια τηλεφωνική φιλονικεία με δύο συμμαθητές του.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο Jonathan απεκάλυψε την ομοφυλοφιλία του σε μια συμμαθήτριά του, την Aimee Murray. Η Murry κατέθεσε ότι ο Jonathan υφίστατο προσβολές από κάποια αγόρια στο σχολείο. Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι ο Jonathan δεν είχε ενημερώσει τις αρχές του σχολείου για την παρενόχληση. Οι εξετάσεις επίσης έδειξαν ότι είχε στο αίμα του την τριπλάσια της επιτρεπόμενης ποσότητα αλκοόλ.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αμερικανική έρευνα στη σχολική παρενόχληση, τα ομοφυλόφιλα έφηβα άτομα έχουν τριπλάσιες με τετραπλάσιες πιθανότητες σε σχέση με τα ετεροφυλόφιλα, να καταγγείλουν την παρενοχλητική συμπεριφορά (bullying) που υφίστανται. Τα μισά από τα ομοφυλόφιλα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν υποστεί τέτοια συμπεριφορά στον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με το «Δίκτυο ενημέρωσης για στρέιτ, γκέι και λεσβίες» (Gay, lesbian & straight education network), οι ΛΟΑΤ μαθητές έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να σταματήσουν το σχολείο από τους υπόλοιπους, και γενικότερα έχουν χειρότερες επιδόσεις.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!