Σαφές μήνυμα προς τον Πούτιν αποτελεί η επιλογή δύο ανοιχτά ομοφυλόφιλων αθλητριών για να εκπροσωπήσουν τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς του Σότσι. Πρόκειται για ένα θρύλο του τένις, την Μπίλι Τζιν Κινγκ και την παίκτρια χόκεϊ Κέιτλιν Καχάου.

Σύμφωνα με τον Independent, η κ. Κινγκ, που είναι ενεργή υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και έχει λάβει βραβείο για την προσφορά της στα ανθρώπινα δικαιώματα, θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στην τελετή έναρξης. Η 28χρονη Καχάου θα είναι στην πρωτοκαθεδρία της αποστολής των ΗΠΑ στην τελετή λήξης.

Για πρώτη φορά από το 2000 οι ΗΠΑ δεν θα εκπροσωπηθούν στο Σότσι από υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης, ούτε καν από πρώην πρόεδρο. Στην τελετή δεν θα παρευρεθούν επίσης οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Όπως αναφέρει ο Independent, η Ρωσία έχει δεχτεί έντονη κριτική για το νόμο που πέρασε τον Ιούνιο, ο οποίος απαγορεύει την «προπαγάνδα υπέρ των ομοφυλοφίλων», η οποία «προσπαθεί να προωθήσει την ομοφυλοφιλία στα παιδιά». Ο νόμος θα εφαρμοστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει γίνει σαφές από την ρωσική πλευρά.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνει, ανέφερε σχετικά την περασμένη εβδομάδα: «Οι απόψεις μας για την κατάσταση των πολιτικών δικαιωμάτων στη Ρωσία έχουν γίνει σαφείς και έχουμε καταστήσει σαφές πως αναμένουμε από τη Ρωσία να διεξάγει τους Αγώνες με τρόπο που θα σέβεται τα δικαιώματα όλων των συμμετεχόντων».

Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!