Το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ, αποφάσισε να εξετάσει υποθέσεις που αφορούν το γάμο μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου. Τι μπορεί να σημαίνει μια θετική απόφαση;

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέλαβε την Παρασκευή κεντρικό ρόλο στην δημόσια συζήτηση για τον γάμο μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου, μετά την απόφασή του να εξετάσει δύο προσφυγές για δύο νόμους που ορίζουν το γάμο ως την ένωση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Στις ΗΠΑ, όπου η ένωση ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου επιτρέπεται σε 9 από τις 50 πολιτείες και στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, η ανώτατη δικαστική αρχή της χώρας θα εξετάσει το θέμα αυτό τον Μάρτιο του 2013 και θα εκδώσει την τελική της ετυμηγορία τον Ιούνιο.

Η απόφασή της μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την αναγνώριση των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου σε πανεθνικό επίπεδο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει προσφυγή σχετικά με τον ομοσπονδιακό νόμο για το γάμο. Ο νόμος αυτός του 1996 που ονομάστηκε DOMA (Υπεράσπιση της Πράξης περί Γάμου) ορίζει ότι "ο γάμος είναι η νόμιμη ένωση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα" και απαγορεύει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει ή να χορηγήσει επιδόματα και προνόμια σε ζευγάρια ομοφυλοφίλων, ακόμη και σε αυτά που έχουν παντρευτεί νόμιμα βάσει πολιτειακών νόμων.

Ομοφυλόφιλοι που έχουν παντρευτεί βάσει των πολιτειακών νόμων έχουν προσφύγει αμφισβητώντας την στέρηση των δικαιωμάτων τους αυτών και την εγκυρότητα του νόμου βάσει του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Η άλλη υπόθεση την οποία θα εξετάσει η ανώτατη δικαστική αρχή της χώρας είναι προσφυγή σχετικά με την "Πρόταση 8" της πολιτείας της Καλιφόρνιας. Ομάδα υποστηρικτών του νόμου αυτού, ο οποίος ψηφίστηκε το 2008 και εγγράφει στο Σύνταγμα της Καλιφόρνιας ότι ο γάμος είναι η ένωση "ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα", αμφισβητούν την ακύρωσή του από την δικαιοσύνη.

Πηγή: http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/paremvash_t
oy_anwtatoy_dikasthrioy_gia_toys_gkei_gamoys.2042136.html

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!